Футболният съюз на Сърбия е получил по сметката си 1

...
Футболният съюз на Сърбия е получил по сметката си 1
Коментари Харесай

Футболният съюз на Сърбия получи обещаните от президента 1 млн. евро

Футболният съюз на Сърбия е получил по сметката си 1 млн. евро, оповестяват медии в страната. Сумата беше обещана на играчите и управлението преди заминаването им за Португалия.

В Лисабон " Плавите " победиха домакините с 2:1 и трагично второ попадение в самия завършек на мача. По този метод те приключиха преди всичко в групата си и са сигурен участник на Мондиала в Катар, до момента в който португалците ще би трябвало да играят на бараж.

Преди самолетът на селекционера Драган Стойкович-Пикси и неговите футболисти да излети от Белград, в него се качи президентът Александър Вучич и съобщи, че ще насърчи тима при положително показване.
View this post on Instagram

" Дойдох да ви кажа, че доста почитам вашия труд, работа и това, че горите на терена. Споразумяхме се с държавното управление да отделим за вас една награда от 1 млн. евро, в случай че успехите. Ще може да си ги разделите. Правим го, с цел да видите какъв брой е значимо за цяла Сърбия да успехите. Не мога да ви кажа по какъв начин да играете като отидете. Само споделям - отидете и ги победете. Ние ще ви почитаме какъвто и да е резултатът, стига да се борите и да дадете всичко от себе си. Много е значим този мач! Победете поради нашия народ и нашата страна! ", съобщи Вучич.

Е, сърбите съумяха да се класират и ще играят на международното за втора поредна година. През 2018 година в Русия те реализираха една победа и не съумяха да излязат от групата си.

Снимка: Instagram

Само няколко часа след последния съдийски сигнал, от държавното управление са изпълнили обещанието си.

И в случай че тази сума за футболистите може да е добра вест, то решенето на Вучич провокира отрицателна реакция в Сърбия. По-голямата част от потребителите в обществените мрежи приканиха футболистите да дарят сумата за щедрост.

Снимка: Reuters
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР