Футболният съдия Георги Кабаков не попадна в нарядите за последния

...
Футболният съдия Георги Кабаков не попадна в нарядите за последния
Коментари Харесай

Съдията Кабаков остана без наряд след критиките от Домусчиев

Футболният арбитър Георги Кабаков не попадна в нарядите за последния есенен кръг от Първа лига, с който ще се постави завършек на спортната година. Това се случва няколко дни, откакто първенецът " Лудогорец " разгласи, че не желае повече Кабаков да свири негови срещи. След това притежателят на клуба от Разград Кирил Домусчиев изиска въвеждане на технологията за видеоповторения (VAR) и се стигна до серия от материали против рефера.

В предишния кръг Кабаков управлява дуела на " Лудогорец " с " Черно море ", който приключи 1:1 в Разград. Шампионите имаха искания за неотсъдена дузпа за игра с ръка на Патрик Андраде, а в края гол не беше зачетен поради нарушаване на Клаудиу Кешеру против вратаря на варненци Миодраг Митрович.

Съдийската комисия към БФС няма практиката да афишира обществено наказванията на съдиите, в случай че те са получили ниски оценки от съдийските наблюдаващи. Има случаи рефери да бъдат изпращани във Втора лига, само че полусезонът там завърши.

При оповестяването на нарядите за 20-ия кръг името на Кабаков не попадна в бригадите за нито един от седемте мача. В нарядите го няма и вторият помощник от мача сред " Лудогорец " и " Черно море " Мирослав Желев. Първият асистент Мартин Маргаритов попада в нарядите, като е изпратен на срещата " Берое " и " Царско село ".

И двете противоречиви положения, за които претендират от " Лудогорец " през второто полувреме на мача в Разград бяха в половината от терена, където беше точно Маргаритов.

 Кабаков управлява два мача в Шампионската лига през този сезон.
© Reuters

Кабаков управлява два мача в Шампионската лига през този сезон.

Кабаков е един от съдиите с най-вече мачове от началото на сезона – 10 в Първа лига и един в шампионата за Купата на България. През сезона реферът от Пловдив управлява два мача в Шампионската лига - " Реал " (Мадрид) против " Брюж " и " Тотнъм " - " Олимпиакос ", една европейска подготовка и три дуела от международното състезание за юноши до 17 година

По информация на " Дневник " събитията от последната седмица, свързани с Кабаков са обсъждани както от комисията, по този начин и от Асоциацията на футболните съдии. Очаква се и двете организации да излязат със мнения.

През сезона поради неточности на реферите и кавги към съдийсвото беше заменен ръководителят на комисията Йордан Сталев, а вместо него на поста застана Костадин Стоичков.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР