Футболният празник на Фен Купа 2018 акостира днес на стадион

...
Футболният празник на Фен Купа 2018 акостира днес на стадион
Коментари Харесай

Уникален демо-мач и звезден бас на откриването на Фен Купа 2018 в Кюстендил

Футболният празник на Фен Купа 2018 дебаркира през днешния ден на стадион „ Осогово “ в Кюстендил, където се организира осмият районен полуфинал на шампионата. Участници в него са най-хубавите 32 тима от областите Кюстендил, Благоевград и Перник. Днес и на следващия ден те ще спорят за купата районен първенец, а първенецът на трите области ще завоюва квота за националните финали.

Турнирът на почитателите беше посрещнат персонално от кмета на Кюстендил господин Петър Паунов. Сред формалните посетители се отличаваха имената на „ насладата на народа “ Божидар Искренов, четирикратния притежател на купата „ Най-добър вратар на България “ Пламен Николов и двете локални футболни митове Евгени Йорданов и Владислав Стойков.

„ Много се веселя, че Фен Купа още веднъж ни гостува и то в компанията на такива митове – вдъхновители на генерации футболни почитатели. Нито белгийската акуратност, нито френската точност могат да се сравнят с неповторимата атмосфера, която вие създавате тук. Благодаря ви, че всяка година създавате такива страсти в нашия град. Пожелавам триумф на всички участници и дано най-хубавият победи “, съобщи Петър Паунов по време на формалното разкриване.

Непосредствено след встъпителната гала беше извършен зрелищен демо-мач с присъединяване на гостуващите футболни митове, разграничени в жанр „ ел класико “ – „ Червени “ против „ Сини “. В състава на тима на „ Сините “ участваха Божидар Искренов, Пламен Николов, Влади Стойков и синът му Виктор Стойков, Александър Кадийски, Кирил Бурнарски, Камен Павлов, Калин Стойнев и племенникът му Ники Стойнев. В редиците на „ Червените “ се изявиха Евгени Йорданов, Красимир Владимиров, Славчо Бойчев, Иво Велинов, Красимир Петков, Даниел Йорданов, Асен Стоянов и Ивайло Странджов. Срещата започва доста равностойно и с много бързи темпове. Първото попадение беше дело на „ аления “ Красимир Владимиров в края на първото полувреме. „ Сините “ неведнъж създаваха рискови обстановки пред противниковата врата, само че без резултат. Култовият водещ на Фен Купа Добри Атанасов се майтапеше, че „ на вратата на Сините е направена кюстендилска магия “. През второто полувреме алените утроиха преднината сис голове на Евгени Йорданов и Иво Велинов и завоюваха мача с крайното 3:0.

Емоциите от динамичното дерби още не бяха отшумели, когато Пламен Николов застана пред дребната врата и провокира Божидар Искренов да се опита да му вкара 3 от 3 дузпи. Двете митове се хванаха на бас за това още предходната седмица, с класическата спогодба на „ приятелите от квартала “, че спечелилият ще вземе каса бира. За всеобща изненада „ Гиби “ изпусна още първата дузпа. Той съумя да заблуди Пламен за ъгъла, само че ударът беше лек и топката се спря в крайници на именития вратар. Вторият удар още веднъж беше избавен от Николов със себеотрицателен плонж. Веселбата доближи своя пик сега, в който Пламен съобщи, че в случай че Божидар вкара последната дузпа ще раздели касата с бира с него. Искренов беше праволинеен при третата дузпа и я вкара ниско долу в левия ъгъл.

„ Гиби “ не е единственият, който има опция да тества своята дузпа против именития вратар. По-късно през днешния ден още 10 от посетителите на стадион „ Осогово “ ще могат да застанат на бялата точка и да се опитат да поразят вратата на Николов, само че този път предизвикването ще се разиграе на общоприета 7-метрова врата. Всеки, който успее да се разпише, ще получи подаръчен комплект от бира, чаша и шапка с подпис от някогашния национал.

Футболният празник на Фен Купа 2018 в София продължава и на следващия ден с етапа на директните елиминации. Кой ще е новият районен първенец на Кюстендил, Благоевград и Перник ще стане ясно незабавно след финалния мач, който стартира в 13:00 ч. Междувременно - наздраве за всички идни футболни моменти през сезона!
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР