Футболният първенец на Италия Ювентус се класира по впечатляващ начин

...
Футболният първенец на Италия Ювентус се класира по впечатляващ начин
Коментари Харесай

Ювентус продължава напред в Шампионската лига след обрат на "Уембли"


Футболният отличник на Италия Ювентус се класира по впечатляващ метод за четвъртфиналите на Шампионската лига. В извънредно завладяващ дуел, игран пред близо 85 000 фенове на именития „ Уембли “ в Лондон, „ бианконерите “ победиха с 2:1 състава на Тотнъм и по този начин с общ резултат от 4:3 се класираха за идната фаза. Сон Хюн-Мин откри резултата за домакините през първото полувреме, само че след почивката отборът на Масимилиано Алегри реализира цялостен поврат след попадения на Гонсало Игуаин и Пауло Дибала.

След равностойни начални минути на срещата, последователно лондончани поеха инициатиавата и несъмнено преобладаваха през първата част. Логичното се случи в 39-ата минута, при която най-активният състезател на „ шпорите “ досега Сон Хюн-Мин откри резултата. Кореецът получи подаване от Трипиър и с прецизен удар от няколко метра матира Буфон за 1:0. Това даде добави самочувствие на футболистите на Маурисио Почетино, които след равенството 2:2 в първия мач, към този момент се усещаха доста покрай класиране на четвъртфиналите.

Опитният тим на Ювентус обаче изигра впечатляващо второ полувреме и стигна до цялостен поврат и то в границите на единствено три минути. Първо в 64-ата минута Гонсало Игуаин съумя да възвърне равенството, реализирайки, откакто майсторски се изскочи зад противниковата защита и отблизо разстояние вкара за 1:1. Само три минути по-късно другата аржентинска звезда в състава на „ бианконерите “ Пауло Дибала направи обрата цялостен. „ Десетката “ на италианския първенец бе изведен по съвършен метод от Игуаин и останал очи в очи с Лорис не сбърка за крайното 2:1 в интерес на Юве.

До края на мача домакините хвърлиха всичко в опит да стигнат до изравнителен гол, само че за тяхно страдание това не се увенча с триумф и „ шпорите “ завършиха присъединяване си в конкуренцията.

В другия мач игран довечера водачът във Висшата лига Манчестър Сити позволи изненадваща загуба с 1:2 при семейството си на швейцарския Базел. Въпреки провалянето обаче отборът на Пеп Гуардиола продължава напред, откакто в първия мач „ жителите “ се постановиха над своя противник с безапелационното 4:0. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР