Футболният отбор на Борац (Баня Лука) е спрян от участие

...
Футболният отбор на Борац (Баня Лука) е спрян от участие
Коментари Харесай

Спряха босненски отбор от участие в първенството заради дългове към играчи

Футболният тим на Борац (Баня Лука) е спрян от присъединяване в шампионата на Босна и Херцеговина в шампионата за Купата на страната от локалната федерация поради неуреден дълг към някогашни футболисти. Федерацията постанови, че клубът може да възобнови присъединяване си при изчистване на връзките. Иначе за идващите им три мача ще бъдат записани служебни загуби и по-късно евентуално ще бъдат извадени от шампионата.

Най-големи проблеми им основава вратарят Младен Лучич, внесъл тъжба за неизплатени 36 700 босненски марки (18 764 евро). Има и още четирима футболисти, които си чакат парите, само че техните искания са много по-малки.

Първоначално решението на Арбитража беше, че Борац би трябвало да се разплати до 5-и декември. На идващия ден обаче (6-и декември) беше срещата им от 18-ия кръг на локалното състезание против ФК Сараево. Борац внесе тъжба на 3-и и делото беше отсрочено, което им разреши да изиграят въпросната среща. След като федерацията отсрочи решението за след края на полусезона, това значи още време за Борац най-малко да събере парите. Следващата дата беше 21-и декември и играчите още веднъж не си получиха парите, което ги накара да се извърнат и към президиума.

" Моите пари, които очаквам, са 32 500 босненски марки (16 617 евро). Като прибавим лихвата, се получава над 36 хиляди. Трябваше да ни платят на 5-и, на 21-и декември по-късно. Но за момента сметката ми е празна. Разбрах за наказването, наложено от федерацията, само че това значи, че до февруари би трябвало да очаквам. Защото идващите мачове, в които няма да играят, са тогава “, споделя още Младен Лучич.

„ Благодаря на Синдиката на футболистите, който свърши цялата тази административна работа. Чувал съм, че в други страни Синдикатът на играчите и локалната федерация са в картел, съобщи още пострадалият.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР