Футболният национал на България Лукас Петков е роден във Фридберг,

...
Футболният национал на България Лукас Петков е роден във Фридберг,
Коментари Харесай

Лукас Петков: Не съм изненадан от повиквателната, не мога да опиша колко съм щастлив

Футболният национал на България Лукас Петков е роден във Фридберг, Бавария, Южна Гемания. 22-годишният нападател попадна в състава на Младен Кръстаич преди два месеца.

" Имам българска диря в фамилията си. Майка ми е германка, откъдето и да я огледа човек. От страна на татко ми е по-интересно. Дядо ми е роден в малко селце в Югоизточна България. Когато е бил на 18 години е отпътувал за Гърция, оттова през Франция за Германия. Там се срещнал с баба ми. Той не е донесъл със себе си езика и по тази причина за жалост, не приказвам български ", показа той в изявление за Българска национална телевизия.
 Венци Стефанов изригна: Кръстаич е крайник от маса!
Венци Стефанов изригна: Кръстаич е крайник от маса!

Спас Делев ли е най-хубавият ни централен нападател, пита босът на Славия

Играчът е благосъстоятелност на Аугсбург, като през миналия сезон дебютира в Бундеслигата.

" Бундеслигата постоянно е била задачата, за която съм се стремял. Участието в тези срещи ми даде самочувствие. В Гьойтер Фюрт виждам на Втора Бундеслига като отлично място за развиване. Мога да натрупам минути. Със сигурност е стъпка напред. Отборът занапред ще събира храброст. Чувствам се добре в Гьойтер Фюрт, не съм надалеч от родителите си ", добави той.

Футболистът дебютира за България в контролата против Иран.

" Не съм сюрпризиран от повиквателната в националния тим на България. Радвам се, че нещата се получиха толкоз бързо. Щастлив съм да съм тук. Не мога да опиша насладата си за моя дебют. Резултатът не бе добър, само че такива срещи могат да са ни потребни, с цел да не повтаряме същите неточности. Разбирам се отлично с Илия Груев, който приказва немски. С останалите споделям на британски ", добави той.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР