Футболният Марица (Пловдив) за близо 24 часа бе блокиран край

...
Футболният Марица (Пловдив) за близо 24 часа бе блокиран край
Коментари Харесай

Футболният Марица - блокиран от снега в Турция

Футболният " Марица " (Пловдив) за близо 24 часа бе блокиран край Истанбул поради снежната буря в южната ни съседка. Това заяви клубът в формалната си страница във Facebook.

Вчера втородивизионният тим трябваше да се качи на аероплан за Анталия, където да продължи подготовката си за пролетния дял на шампионата. Това стана едвам през днешния ден, близо 24 часа по-късно. И не по въздуха, а с клубния рейс, само че и това не е малко. В него пловдивчани прекараха нощта.

" Отборът на " Марица " е блокиран от понеделник следобед на към 20 км от Истанбул поради изобилния снеговалеж. Пътищата към града са блокирани, затворено е и летището, а полетите са анулирани, гласи пост във фейсбук, оповестен през вчерашния ден по здрач. - За обстановката е известено посослството ни в Турция, от където дадоха обещание подпомагане. Иначе всички момчета от тима, както и хората от спортно-техническия щаб, се усещат добре и имат всичко належащо.

След отваряне на автомагистралата и нормализиране на обстановката ще бъде взето решение по какъв начин ще продължи тима. Един от разновидностите е отборът да продължи към Анталия с рейс, защото полетите все още са отменнени. По проект " Марица " би трябвало да организира зимен лагер в Анталия до 5 февруари, като по време на престоя си " жълто-сините " имат планувани четири контролни срещи. "

Спасение, най-малко отчасти се оказва бензиностанция на пътя, от която играчите и треньорите си купуваха храна и вода - до момента в който имаше такава. Вървяха в преспи.

По-рано през днешния ден имаше нова информация, която гласи следното:

" Момчетата от отбора на " Марица " са добре и макар компликациите са в чудесно въодушевление. Те се намират в крайпътна бензиностанция, където ще изчакат отварянето на трансконтиненталната автомагистрала в посока Истанбул. Към момента имат всичко належащо. Генералното консулство в Истанбул, както и Външно министерство оказват подпомагане. "

</p

</p

В следобедните часове стана ясно, че блокадата е вдигната. Летището в Истанбул е затворено, само че най-малко стана допустимо напредването с рейса.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР