Футболният Марица (Пловдив) има осигурен бюджет от 300 хиляди лева

...
Футболният Марица (Пловдив) има осигурен бюджет от 300 хиляди лева
Коментари Харесай

Фирмата на пловдивския зам.-кмет ще спасява отбора на Марица от фалит

Футболният Марица (Пловдив) има обезпечен бюджет от 300 хиляди лв. за 2025 година. Това оповестиха водачът на ГЕРБ Бойко Борисов и заместник-кметът на Пловдив Владимир Темелков, който ще даде средствата за клуба. Те посетиха строящите се нови футболни стадиони до Езикова гимназия " Пловдив ", които ще бъдат предоставени за потребление на детско-юношеската школа на " жълто-сините ".

На срещата участваха още кметът на Пловдив Костадин Димитров, ръководителят на общинския съвет Атанас Узунов, легендата на българския футбол Христо Стоичков и олимпийският вицешампион в спортната гимнастика от Игрите в Атина 2004 година Йордан Йовчев. 

" Онази вечер се чухме с Христо Стоичков и Атанас Узунов. Понеже нямаше бърз вид да се отработи. С кмета и заместник-кмета Темелков, защото тимовете им вървят добре, без загуба, единствено българчета играят вътре. С компанията на заместник-кмета Темелков за тази година - 300 хиляди лв. и за следващата година има още две компании спонсори ", изясни Борисов и обърна внимание и на стадиона на Марица (Пловдив).

" Ще го създадем и него - към 10-11 милиона. След стадиона на Ботев и стадиона на Локомотив (Пловдив) хората да не ни гледат изкривено. Можем да си стиснем ръцете. Виждате, че това е едно прелестно място, на което децата да упражняват. Това е локална работа, която ние ще подкрепим ", съобщи още водачът на ГЕРБ. 

Както е известно,  " жълто-сините " бяха изправени пред фалит след отдръпването на досегашния притежател Христо Христов след изпадането на тима в Трета лига и стартираха дарителска акция за набиране на средства за спасяването на клуба. 

" 300 хиляди лв. са обезпечени за следващата година и 100 хиляди лв. до края на тази година, с цел да може клубът да съществува и тези прелестни най-малко 300 деца да се развиват добре. Средствата са от моя персонален бюджет, от моят компания. Те са за клуба, за каквото е нужно ", изясни Темелков. 

Легендата на българския футбол Христо Стоичков, който е младеж на Марица (Пловдив), изрази насладата си от обезпечените средства за клуба.

" Това, което го вършим, го вършим за децата. Поели сме ангажимент. Има много деца в националните гарнитури. Да се надяваме, че един ден едно от тези деца ще бъде там, където им е мястото. Имат характери и самочувствието, че могат. Вярвам в тези деца и всички треньори, тъй като те са всеки ден с тях ", съобщи Стоичков. 

Кметът на Пловдив Костадин Димитров пък разгласи, че общината е изпълнила уговорката си.

" Общината си е изпълнила уговорката с построяването на тези стадиони. Предстои и втория стадий. Трябва да проектираме и трибуната на стадион " Марица ". Предстои и там финансиране, тъй че има къде децата да упражняват и да учат ", сподели кметът Костадин Димитров. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР