Футболният Левски сложи край на проточилата се безсрамно дълго поредица

...
Футболният Левски сложи край на проточилата се безсрамно дълго поредица
Коментари Харесай

Способни ли са на футболна революция младите и амбицирани левскари?

Футболният Левски постави завършек на проточилата се нахално дълго поредност без победа вкъщи. За първи път от 8 декември , " сините " зарадваха публиката на " Герена " с три точки. Макар и против Етър, триумфът ще смъкна още малко от константното напрежение, което е обхванало всички забъркани със спортно-техническите каузи в столичния гранд.
 Натоварени 5 дни чакат всички обединения на Левски
Натоварени 5 дни чакат всички обединения на Левски

Юношеските обединения на Академия " Левски " също ще бъдат заети

Седем точки от пет мача надали е достижение, с което левскарите може да се гордеят. Най-вече заради обстоятелството, че по-трудната част от програмата на тима занапред следва . Въпреки това, селекцията на Георги Тодоров последователно придобива някакъв образ . Акцентирам върху думата " някакъв ", тъй като към момента е мъчно да отсеем дали той е с отрицателен, или позитивен нюанс.

Рано е да окичваме с генерални заключения, изграждащ се от към месец отбор, само че е редно да кажем няколко думи за моментното положение на Левски .
 Снимка 495937
Източник:

Радостен индикатор за левскарската общественост е, че груповият дух още веднъж е с водеща роля в " сините " редици. За неговото основаване безпределно доста оказват помощ както помощник-треньорът Живко Миланов , по този начин и капитанът Николай Михайлов . Вратарят би трябвало да бъде поздравен за това, че към този миг е пример за подражателство . Подигравките с неговите килограми остават на назад във времето , когато се види сериозността, с която е приел идеята за избавление на Левски. Ментор и мотиватор е на по-младите момчета, а спомагателен бонус е и положителната му спортна форма.
 Снимка 496009
Източник:

Не по този начин стоят нещата за бранителите пред него. Защитата на Левски към момента е разграден двор, който занапред ще би трябвало да си набира нужната непоклатимост . Добри думи само заслужава Живко Атанасов . Юношата на Левски играе с огромно сърце за родния си отбор . Стабилен е във въздушните дуели, а също по този начин поема сложната задача да поставя основите на съвсем всяка " синя " офанзива. Не се опасява да насочва и дълги пасове, които постоянно впечатляват със своята акуратност. Снощи за сефте си партнира с новодошлия Алекс Петков. Дебютът на младежкия национал против Етър, бих окачествил като " приемлив " . Футболистът с №2 направи голова асистенция и пресече няколко рискови извеждащи паса на противника. Личи му обаче неналичието на игрова процедура , защото на моменти изглеждаше муден и биваше елементарно разминаван от Преслав Боруков или Милчо Ангелов.
 Левски се прицели в Краев
Левски се прицели в Краев

ФК ЦСКА 1948 също следи обстановката към играча, минал през " синята " школа

Дори и с този си разполагаем капацитет обаче, Алекс Петков е надалеч по-добра опция от Тома Даске. Французинът към момента не може да разбере, че не се намира из долните равнища на футболната подчиненост в родината му и привиква много мъчно с действителността на елитния футбол. Пък даже, и когато става въпрос за Първа лига.

Всеки мач на Левски е огромно тестване за Ивайло Найденов . И спортно-технически, и душевен. Футболистът с №6 мъчно влиза в мачовете, като началните му минути постоянно изобилстват от съществени неточности, които са с евентуална голова заплаха. Както сме споделяли и преди, насъбраните дуели, са скъп опит в неговото образуване като краен защитник. За момента обаче Иво се " учи " прекомерно постепенно . Радващото е, че доверието на треньорския щаб и почитателите към момента е налице . Ако би трябвало да сме положителни , в последно време Найденов е подобрил играта си в нападателен проект, правейки повече на брой сполучливи включвания. Има обаче много работа към своите центрирания и цялостното си показване във фаза отбрана, където позволява неточности от всякакво естество.
 Снимка 496010
Източник:

Мястото си на терена мъчно може да откри и Орлин Старокин . На " Герена " е предназначен да запълва дупки, като игра на всяка една позиция в левскарската отбрана. Лично за мен обаче, играчът с №66 би могъл да бъде най-полезен като опорен халф . Представянето му като ляв/десен бек е лимитирано поради неналичието на задоволително добра физическа форма. Умората го провокира да прави и неточности. Интересно ще бъде дали Орлин ще загуби титулярното си място в отбора, когато в игра се завърне Матео Стаматов.

В средата на терена, нещата за Левски наподобяват все по-оптимистични . Днес стана ясно, че към отбора ще се причисли и Радослав Цонев . Всичко това най-накрая ще даде мечтаната горещо от Георги Тодоров вариативност в центъра. Там някъде обаче своята еднаквост губи Стайн Спиерингс . Нидерландецът хвърля много старания, с цел да изпъкне над останалите, само че до този миг формата му не впечатлява. А това не е добре за вековниците, които непременно желаят да го продадат. Ако неговото показване продължи по този метод, надали от клуба ще си избият и 50% от дадените за него пари през зимата.
 Снимка 495938
Източник:

Спиерингс има еднотипни качества и с Борислав Цонев, което още повече го затормозява . На моменти двамата си пречат на терена, като " лалето " сигурно ще бъде губещият в тази самобитна борба за стартовите 11. Боби Цонев пък образно потвърди за какво беше толкоз желан от Георги Тодоров. Играчът с №10 беше " мозъкът " на " синята " групировка във вчерашния мач против Етър. Разпределяше ловко всяка една офанзива, влагаше нужната доза нестандартност , а постоянно го виждахме да се бори и за съвсем невъзможни топки. Победният му гол пък беше премия за всичко сторено от него, а и сериозна поръчка за новия му интервал на " Герена ".
 Тодоров: До една година Левски ще наподобява по доста друг метод, подсигурявам го!
Тодоров: До една година Левски ще наподобява по доста друг метод, подсигурявам го!

" Най-близко до автограф е Валери Божинов "

От сериозна доза самочувствие се нуждае Илия Юруков . Странно за какво, само че младокът към момента играе с огромно терзание, макар качества, с които разполага. Младежкият национал на България, сходно на Иво Найденов, може би е измежду незаменимите в стартовия лист на Георги Тодоров. А това би трябвало както да го успокоява, по този начин и стимулира да увеличи своето равнище. Към този миг заобикаля да поема отговорност на терена , като по този метод лимитира до най-малко своя принос към тима.
 Снимка 495941
Източник:

Левски изпитва проблеми и със своите флангови футболисти . Може би едно ново попълнение ще раздвижи нещата към Здравко Димитров, Станислав Иванов и Паулиньо . Тримата към този момент неведнъж са показали класа, само че също по този начин са добре познати и със своята непостоянност. А от " тихите " им мачове страда най-много офанзивата на Левски.
 Снимка 495944
Източник:

За такава пък е мъчно да приказваме, с оглед травмата на Найджъл Робърта . Единственият централен нападател сега е Илия Димитров , който игра цяло второ полувреме против Етър. Иката обаче бе ангажиран да води тежки физически конфликти с Пламен Крачунов от противника, които не му разрешиха да излезе на чисто голово състояние. Енергията, с която се включи в срещата обаче подсказва, че е подготвен да се бори за мястото си на " Герена ", даже и скоро офанзивната мощност на " сините " да бъде вероятно подхранена с Валери Божинов и Стивън Петков.
 Снимка 496012
Източник:

Тук стигаме и до неналичието на задоволително опция измежду запасите на Левски . С оглед младостта и неопитността на огромна част от тях, ще се постанова завързаните мачове да бъдат " спасявани " от Насиру Мохамед, което надали е мечтаният вид за Гошо Тодоров и неговия екип.
 Левски победи Етър с 2:1
Левски с първа победа на " Герена " от над 9 месеца, Етър се бори, само че капитулира в края

Цонев воин за " сините " при повторния си дебют за отбора

Футболният отбор на Левски към момента в развой на създаване . Макар и с много неясноти, основаването на новия " наследник " тим върви по график и напълно скоро би трябвало да чакаме цялостното окомплектоване на състава. Постигне ли се това, оправданията от рода за за липса на време и качество, към този момент няма да се одобряват.
 Снимка 496011
Източник:

Накъде ще поеме столичният гранд въпреки всичко си остава тайнственост . А това няма по какъв начин да не буди регулярните терзания за още един провален сезон измежду почитателите.

Важното е едно - Левски към този момент е дом на младите и окуражени левскари . Бъдете сигурни, че тези момчета са подготвени на всичко, с цел да оставят своят позитивен отпечатък в тези толкоз мрачни времена за " синия " хегемон.

Настъпи ли време за левскарска гражданска война?
 Радослав Цонев: Винаги съм мечтал за титли със синята фланелка
Радослав Цонев: Винаги съм мечтал за титли със синята фланелка

" Радвам се, че още веднъж ще играя и с брат ми Борислав "

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР