Футболният Левски ползва неправомерно базата на стадион Георги Аспарухов. Сините

...
Футболният Левски ползва неправомерно базата на стадион Георги Аспарухов. Сините
Коментари Харесай

Левски незаконно на Герена, държавата щe плаща данъците на стадиона

Футболният Левски употребява непозволено базата на стадион " Георги Аспарухов ". " Сините " нямат контракт и не заплащат наем. Това оповестиха пред сътрудника от bTV Димитър Тасев от регионалната администрация на София, в чиито активи е оборудването. Държавата пък всяка година заплаща към 80 000 лева за налозите на комплекса.

Стадион " Георги Аспарухов " е издигнат през 1963 година и постоянно се е употребявал от Левски, само че клубът в никакъв случай не му е бил притежател. През 1997 година притежателят на комплекса – регионалната администрация издава на " Левски " акт за безплатно прилагане.

Според сегашния регионален шеф на София - Николай Пехливанов, решението няма правна стойност: " Законово то не е обосновано, само че в действителност съществува и това е базата, на която се стъпва. "

Миналата година притежателят на стадион " Българска Армия " - спортното министерство, приключи контракта за концесия с след това банкрутиралия ПФК ЦСКА АД, поради неплатени налози. За съпоставяне - имотните разноски на " Георги Аспарухов " се поемат от страната. " Държавата заплаща, притежателят заплаща такса боклук. Собственикът на актива.

Пехливанов удостовери, че страната заплаща таксите на частното сдружение и се съгласи, че това е нелогично: " Въпросът е много остарял, непрекъснато е подмятан от институция на институция, само че действително в този момент законово е доста мъчно да се организира процедура. "

Годишните налози на комплекс " Георги Аспарухов " – стадионът и залите са 80 524 лв. и постоянно са се плащали от страната. Областната администрация ще изчака новия закон за спорта, с цел да организира търг за наемане на оборудванията.

" Ако това не се случи ще подхваща дейности за дълготрайно отдаване чартърен на тези уреди. Това значи контракт за наем, концесия. ", сподели регионалния шеф Николай Пехливанов пред bTV.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР