Футболният Левски чества днес своята 110-а годишнина, като хиляди хора

...
Футболният Левски чества днес своята 110-а годишнина, като хиляди хора
Коментари Харесай

„Левски“ чества 110 години без Наско Сираков

Футболният Левски празнува през днешния ден своята 110-а годишнина, като хиляди хора се събраха на Могилката в градинката до 22-ро учебно заведение в центъра на София, където е учреден клубът, с цел да честват рождения му ден, оповестява „ Дневник “.

Събитието се организира без притежателя на сините Наско Сираков, който откогато е в спор с част от последователите, заобикаля обществени изяви.

От управлението на " Левски " присъстваше изпълнителният шеф Даниел Боримиров.

В последните месеци Сираков няколко пъти беше приканен от почитателите да се отдръпна и да подава акциите си в клуба. Това докара и до митинги, като на един от последните домашен мачове почитателите забавиха началото му. По-късно Сираков осъди този акт, наричайки го " беззащитен ".

Празненството стартира малко преди 11:30 часа, само че още преди и по-късно хиляди хора минаваха и оставяха цветя на Могилката. Цели фамилии, възрастни хора, дребни деца и момиченца, облечени в сини или жълто-червени фланелки, се бяха стекли, с цел да засвидетелстват признателността си към един от най-обичаните клубове в България, оповестява и БНР.

Празненството почетоха някогашният президент на Левски Томас Лафчис и славните ветерани на клуба, измежду които бяха Емил Спасов, Стефан Аладжов, Воин Войнов, Георги Цветков-Цупето, Николай Стайков, Ангел Станков, Емил Велев, Пламен Николов, Петър Курдов, Кирил Вангелов, Росен Крумов и други. Емил Спасов описа по какъв начин е бил разпален за футбола от легендата Георги Аспарухов, който постоянно играел с децата в квартал " Хаджи Димитър " и окуражавал най-хубавите от тях да се запишат да упражняват при " сините ".

Целият настоящ състав на " Левски " сервира венци и цветя на Могилката, отпред с изпълнителния шеф Даниел Боримиров, треньора Николай Костов, капитаните Николай Михайлов и Вандерсон Цунами и всички останали футболисти.

На събитието участваха обществени и публични персони, като певицата Богдана Карадочева, чийто татко Иван Карадочев е бил измежду най-известните последователи на клуба и му е помагал финансово, както и композиторът Стефан Димитров - създател на химна на " сините ".

Режисьорът Олег Ковачев, който е създател на няколко документални кино лентата за Левски, прикани в прочувствена тирада за единение, като призна, че въпросът, който който се натъжава най-вече в последно време е  дали подсрепя тима на Мъри или този на Наско.

По паметните плочки с шампионските години на Левски и Могилката минаха хиляди остарели, млади, по-млади и деца, които потвърдиха, че има последователност и приемственост, както и че Левски в действителност е заслужен за за названието си Отбора на народа.

Следобед празненствата ще продължат на стадион " Виваком Арена - Георги Аспарухов ", като в " Синята фиеста " ще вземат участие един от огромните любимци на публиката в последните години Елин Топузаков, който сега е шеф на Академията на клуба, Хосе Кордоба, както и бразилците Вандерсон Цунами, Рикардиньо и последното попълнение на тима Майкон.

Между 12:00 и 16:30 часа ще се проведат обичайните свободни турове на стадиона с визити на тунела, съблекалнята на тима, формалния терен, ВИП-ложата, както и клубната експозиция.

Кулминацията на тържеството ще бъде концерт, в който ще вземат участие Дичо, Били Хлапето, Михаела Филева и Графа. " Сините " почитатели ще имат опция и да видят филмовия откъс на първия игрален филм за непрежалимия Георги Аспарухов в компанията на основните герои на лентата Павел Иванов и Александра Свиленова.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР