Футболният клуб Рома разкри в сряда, че новият основен спонсор

...
Футболният клуб Рома разкри в сряда, че новият основен спонсор
Коментари Харесай

Рома най-накрая намери спонсор за екипите си

Футболният клуб Рома разкри в сряда, че новият главен спонсор на фланелките ще бъде Riyadh Season - събитие, проведено всяка година от 2019 в Рияд, с цел да притегля задгранични туристи в Саудитска Арабия.

" Щастливи сме да приветстваме Riyadh Season катон нов главен сътрудник на Рома ", означи генералният шеф на клуба Лина Сулуку в официално съобщение.

В известието не се означават срокът на контракта и цената му, само че съгласно италианският медии клубът ще получава по към 8 милиона евро на сезон плюс разнообразни бонуси. Според вестник " Гадзета дело Спорт " клубът ще получи 25 милиона евро в границите на две години.

Рома беше без спонсор на фланелките от предишния април, когато постави завършек на партньорството си с компанията за криптовалута DigitalBits, която не изпълняваше финансовите си отговорности. След това на екипите на тима бе абревиатурата SPGR, което е девизът на Римската империя Senatus populusque Romanus.

Заради новия си контракт Рома би трябвало да изиграе другарски мач в Рияд, само че не са конкретизирани към момента датата и противникът.

Договорът със саудитския спонсор провокира рецензии в Италия, защото Рим и Рияд са съперници за организирането на Експо 2030. 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР