Футболният агент Петьо Костадинов сподели пред Спортал, че екипът на

...
Футболният агент Петьо Костадинов сподели пред Спортал, че екипът на
Коментари Харесай

Петьо Костадинов: Екипът на Бербатов прави опит за изземване правата на клубовете

Футболният сътрудник Петьо Костадинов показа пред Спортал, че екипът на Димитър Бербатов, борещ се за шефския пост в БФС, прави опит за изземване правата на клубовете. Според него от екипа на Бербатов упорстват клубовете да подпишат изключителни компетенции на една избрана адвокатска фирма и да се лишат от каквито и да било бъдещи независими дейности.

Ето какво показа Костадинов:

"Самите документи приказват задоволително. В огромна степен дължа пояснение на своя спорт, а той е футболът. Нашият спорт, който е сигурно втората по величина неправителствена организация след сдружението на общините, има потребност от поддръжка, а не от цапане и каляне. Аз не дължа пояснение нито на Боби Михайлов, нито на Димитър Бербатов, нито на всички налепили се към Димитър Барбатов марионетки, които явно вършат тактики за властта, само че не и за развиването на футбола. Самите документи приказват, че в отсъствието на каквито и да е било стратегии за развиването на футболната игра, се прави опит за лишаване правата на главните клубове. Тези, които се свързаха през вчерашния ден с мен, желаеха подпомагане, с цел да бъдат чути. Не всички са продажни и не всички са съгласни с целия този механизъм на цапане във футболната игра ".

"Ние сме твърда дребна общественост като функционери в играта и се познаваме. Няма късмет да не изтече информация. Изтичат и други неща. Подготвя се една забавна кадрова смяна на другите звена до регионално равнище. Не е единствено мое мнение, а и на половината сътрудници по вертикалата на футбола. На регионално равнище се вижда, че има функционери, които не са за махане от позиция, само че в действителност са нездравословни. Изглеждат към този момент като ултраръководители, спрямо това, което се приготвя. До нас доближават имена на изключително необразовани хора, които също така са известни със своята мързеливост, ленивост и неопитност. Това нещо поражда скептицизъм у всички. Освен това най-неприятното от това, което усетих през вчерашния ден, когато ми се обадиха, е, че съществува някакъв боязън какво би се случило, в случай че не се съгласят да подпишат тези документи. Какво може да се случи на един клуб, който няма 5 стотинки и събира самичък парите си за топки и съдийски такси? Като правеха срещи преди предния Конгрес, те ги назоваха плебеи, в случай че не им подпишат подписката за Извънреден конгрес. Извинявайте доста, само че като човек, който е ходил много на учебно заведение, за разлика от някой, и си е взимал изпитите със самоподготовка, а не да се снима с някого, няма по какъв начин да не виждам, че става дума за заробване ".

"Вижда се от документите, че се лишават безусловно всички права за маневри, дейности и ходове на съответен отбор, който се съгласи на нещо сходно. Освен това той би трябвало да го завери нотариално. Когато имаме нотариален щемпел, това значи, че самата страна застава зад този акт. Тези клубове стават отстранени. Те могат да отидат на Конгрес и да застане една адвокатска фирма от името на клубовете ".

"Няма нищо по-лошо то това, когато едно общество е блокирано от боязън. Българският футбол има потребност от оптимизъм и обединяване. Преди време споделих, че Борислав Михайлов и Димитър Бербатов не са се карали за дами. Следователно всичко е окей. Най-добре е да седнат и да си съберат опциите. Боби подаде ръка, само че отсрещната страна не я пое. Нито Боби ми е някакъв с изключение на връстник, нито Митко Бербатов ми е някакъв. Независимо, че аз съм индивидът, който беше един от договарящите за неговия персонален контракт по време на договарянията с Леверкузен. Твърдя, че съм повода той да бъде съществено повишен ".

"За мен нещата са кардинални, когато става въпрос за моя спорт. Моят спорт сега се цапа, като започнете от служебния министър и стигнете до всички, които претендират за власт и в страната, и във футболния съюз. Масово клубовете ги е боязън. Наистина има доста лесни механизми, с цел да бъдат отстранени като клубове ".

"Не ги познавам тези хора от тази адвокатска фирма. Може да са най-хубавите адвокати, само че постоянно ме води до разстройване, когато на адреса на една адвокатска фирма в това време, работейки по това, е регистриран един от най-сериозните по нашите земи съветски предприемач Пьотр Михайлович Калашников ".

"По време на диалог на евентуалния министър на спорта чух, че страната ще трансформира спорта в предпочитана активност на обществото, от което мен персонално ме втресе, тъй като лисабонският закон от 2009 година, който е главен закон за Европейски Съюз, дефинира спорта като предпочитана за обществените системи активност. Ние като член на Европейски Съюз носим задължението по него спортът да бъде предпочитан ".

"Елементарна математика е, че при БВП от 68 милиарда евро за регистрираната финансова година и 5.1 % спад на стопанската система, в случай че ги разхвърлите на глава на популацията, ще видите, че сме с отблъскващ Брутният вътрешен продукт, от който освен, че не можем да вършим високи заплати, а и е под въпрос по какъв метод ще съумяваме да захраним другите обществени системи. Всички, които изясняват на клубовете по какъв начин на следващия ден ще имам един празник, лъжат и манипулират хората ".
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР