Футболният агент Георги Захариев даде интервю за, в което коментира

...
Футболният агент Георги Захариев даде интервю за, в което коментира
Коментари Харесай

Футболен агент: Борислав Михайлов няма да се кандидатира повече за президент на БФС

Футболният сътрудник Георги Захариев даде изявление за, в което разяснява настоящата тематика към президентския пост на Българския футболен съюз. Той е на мнение, че Борислав Михайлов няма да се кандидатира още веднъж, само че в борбата с Димитър Бербатов ще бъде издигнато „ лице от задкулисието “, което поддържа някогашния вратар.

„ Колелото при нас вървеше, само че след поколението на Бербатов, Стилиян, Мартин като че ли всичко спря. Нещата съответстваха с влизането в БФС на Борислав Михайлов. Горе-долу тогава колелото е спряло да се върти “, съобщи Захариев.

„ Проточва се борбата, тъй като избрани хора не желаят да пуснат кокала. Смятам, че към този момент обществото е узряло да направи тази смяна. Ние непряко като общество сме хората, които избираме президента на БФС. Как се избира президент на футболния съюз. 520 клуба бяха на последния Конгрес, на който бях един от претендентите. Тези 520 клуба се събират и гласоподават. Близо половината клубове са общински, т.е. кметовете на даден град гласоподават.

Тежестта на всеки един глас е идентична. Без значение дали си Левски София, или Вълчедръм имаш един глас. Тук нещата са оплетени с политика, тъй като кметовете гласоподават, а по какъв начин гласоподават – дали им е казано от горната страна, или не, това не мога да споделя, само че ние избираме кметовете си. И в Първа лига има тимове, които са финансирани от Общините – Берое е подобен клуб, Ботев Враца, Етър. Кметовете финансират тези клубове. Надявам се, че ще сме по-мъдри. Предстоят избори, които ще са локални и се надявам, че хората ще включват в избора си това дали са удовлетворени от ръководството на футболния клуб “, показа той.

„ Времето на Борислав Михайлов изтече, той е наясно. На идващите избори, остават му 2 години и половина, дали ще е тогава, или преди този момент, няма да се кандидатира повече. Наясно е, че завърши, той е тотално злепоставен. Никой не желае да работи повече с него. Дори клубовете, които го подкрепяха до момента, знаят, че той е бита карта “, продължи сътрудникът.

„ На идващите избори против Димитър Бербатов ще бъде издигнато ново лице от задкулисието, което поддържа Борислав Михайлов. Ще повдигнат човек, който е „ неоцапан “, чист, излъскан облик, който ще се опита да завоюва. Този човек няма да е Борислав Михайлов, тъй като завърши. Съжалявам, че такава легенда стигна от равнище, в което децата по улицата желаят да се снимат с него до равнище, в което му се подиграват. Освен някое дете да се пошегува със фотографията си с Борислав Михайлов и след това да стане обект на насмешки, не виждам какво друго може да стане. Казвам го с оскърбление, тъй като е легенда на българския футбол като футболист. “

„ Като началник, както той си пишеше шестици, обществеността му написа слаб 2. То се вижда. Всички квалификации, които започваме, след два-три мача гледаме към идващия цикъл. Много хора, които не са осведомени с материята, питат Борислав Михайлов с какво е отговорен, че клубовете не постановат българи и купуват чужденци. Той има ужасно доста какво да направи. Той дефинира кой е ръководителят на треньорската школа, дава отговор за това по какъв начин се дават отговор напъните на БФС в детско-юношеския футбол, в първи сформира, могат да се вкарат ограничавания за брой чужденци.

Може да се направи доста откъм стратегия на състезание. Клубовете осъзнаха какъв брой е непотребна елитната група от 19 години, че се отхвърлиха да я играят, някои от тях самосиндикално си сътвориха дублиращи тимове, къде сполучливо, къде не, само че царува цялостен безпорядък. БФС няма ясна визия по какъв начин да се случи интеграцията на юношите в първите тимове. Не да се направи някое теренче в някое село, което да усвоим едни пари по европроект и да усвоим половината. Въпросът е това с какво способства за развиването на футбола “, добави Георги Захариев.

„ Има стратегии на ФИФА, УЕФА, които разрешават да се създадат районни центрове. Зонални национални тимове, децата не упражняват с тима си от понеделник до петък. Събират се за една седмица най-хубавите, по-късно си упражняват с тимовете. Има го в Северна Македония, Грузия, Франция. Мбапе е правил по този начин. “

„ БФС спи. Това са хора, на които не им се занимава. Не съм сигурен Йордан Лечков, Емил Костадинов по кое време вървят на работа, какво тъкмо работят. Какво биха работили тези хора, в случай че не са в БФС? Не знам Борислав Михайлов като какъв се вижда оттук насетне. Той загатна, че щял да върви да лови риба, очевидно е натрупал средства, има пари, не знам от кое място “, продължи той.

„ Просто го апелирам оптимално рано да се отдръпна. Очакват ни мъчителни две години и половина. Както и да направи, няма да му помогне. Време е да се отдръпна. Това е един жест, който може да направи – „ Да каже оправдавам се, сбърках, доста неточности направих, дано идващите опитат, триумф “. Може по този начин да изсветли имиджа си, само че напълно да го промени, няма метод “, прикани Георги Захариев.

Всички вести от света на спорта четете на
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР