Футболните власти в Германия обявиха, че подкрепят използването на системата

...
Футболните власти в Германия обявиха, че подкрепят използването на системата
Коментари Харесай

37 грешни решения избегнати в Германия благодарение на видеоповторенията

Футболните управляващи в Германия оповестиха, че поддържат потреблението на системата за видеоповторения на противоречиви обстановки, наречена ВАР, преди подновяването на мачовете от Бундеслигата след зимната пауза, оповестява ДПА. От Германския футболен съюз прибавиха, че с помощта на тази система 37 неверни решения са били избегнати.

" Германският футболен съюз и немската футболна лига са безусловно уверени, че системата за видеоповторения е направила играта по-честна ", сподели шефът на Лигата Ансгар Швенкен.

По-конкретно, 1041 съдийски решения са били прегледани от системата в общо 153 мача през първия полусезон на немското състезание. При от 50 обстановките ВАР е предложил на съдията на мача да поправя решението си. В 48 случая решението е било променено и 37 от тези противоречиви обстановки са счетени за верни.

Според Германският футболен съюз това значи, че 37 неверни решения са били предотвратени от системата ВАР, само че посредством нея са позволени и 11 неправилни.

" Тези 11 решения, който не са верни, би трябвало да бъдат сведени до нула през втората част на сезона, защото частично това води до неприятния имидж на системата за видеоповторения ", добави Швенкен.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР