Футболните страсти и емоции са типични преди всяко дебри в

...
Футболните страсти и емоции са типични преди всяко дебри в
Коментари Харесай

Ботев и Локомотив се впускат в ожесточена битка за Пловдив

Футболните пристрастености и страсти са типични преди всяко глъбини в борбата за Пловдив. Този път обаче, историята ще отгърне нова страница, а тя е обвързвана с тима на Ботев, който в навечерието на дербито сбъдна дългогодишната си фантазия да се завърне вкъщи, на Колежа.

За първи път от доста години футболисти и почитатели си дадоха среща на мястото, което е писало и ще продължи да написа клубната история на канарчетата.

„ Чувството е неописуемо. Виждате защо става въпрос. Тези хора от толкоз години чакат това да се случи, и то е напълно близо, и извънредно съм благополучен и горделив, че имам опция да бъда тук, след всички тези хора … и се надявам това да бъде началото на нещо доста огромно “, съобщи капитанът на „ канарчетата “ Виктор Генев.

Новият стадион е към този момент факт, въпреки и да следва още доста работа до цялостното му довеждане докрай, то предчувствието, че още веднъж се завръщаш на емблематичното място, провокира наслада и еуфория на няколко генерации. Скоро се чака и първата домакинска среща, която е планувана в края на април за срещата с тима на Левски.

„ Нямам време да съм прочувствен сега, заради простата причина, че всеки ден обикалям и диря нещо да не пропуснем, и всеки ден излизат дребни неща, които би трябвало да ги прибавим, с цел да приключим както съм заречен на 31-ви, И едно огромно благодаря на почитателите, тъй като виждам, че и те желаят да играем мач с Левски тук “, сподели Илиян Филипов - притежател на компанията реализатор ПИМК.

Така футболисти и почитатели си пожелаха днешното дерби сред двата тима да бъде последното, което ще се играе на клубната база в Коматево.

От тимът на Локомотив резервираха безмълвие пред медиите преди днешния дуел, само че това не попречи на последователите и футболистите за се срещнат на последната подготовка. Подкрепата на почитателите бе от най-новата естрада „ Бесика “, която бе публично бе открита напълно на скоро.

На „ Лаута “ също текат поправки действия по построяването на другите две трибуни, преди да бъде актуализирана и централната. Така, скоро ще се сбъдне и фантазията на „ черно-белите “ да са притежатели на клубен стадион отговарящ на стандарти на УЕФА, които да разрешават срещи от най-голям сан.

А кой ще бъде господарят на Пловдив в 116 дерби ще стане ясно до няколко часа, а статистиката е повече от любопитна. И двата тима имат еднакъв брой победи – по 41-на, а равенствата са 33. Головата разлика - 139:135 в интерес на Локомотив.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР