Футболните привърженици в Италия почти сигурно няма да имат възможност

Футболните привърженици в Италия почти сигурно няма да имат възможност ...

Стадионите в Италия остават затворени за фенове до края на сезона


Футболните привърженици в Италия почти сигурно няма да имат възможност да се завърнат на стадионите до края на настоящия сезон в Серия А. Кризата са COVID-19 наложи забрана за посещение на спортни събития в страната, както и в почти всички други държави в Европа.

Имаше информации, че в даден момент тази забрана на територията на Апенините може да бъде вдигната, но министърът на спорта Винченцо Спадафора заяви, че това е малко вероятно да се случи.

„Малко вероятно е стадионите да бъдат отворени до края на сезона. Няма как да позволим събирането на много хора на едно място при сегашното положение. Настоящата забрана, наложена от правителството, изтича през март, но в момента по-важен приоритет е да направим така, че спортът да продължи, а отварянето на стадионите е на заден план“, заяви Спадафора.

Смяташе се, че ваксинирането на хората в страната ще позволи разхлабване на мерките, но към момента то върви с твърде бавни темпове.
function showNative(obj) { setTimeout(function () { if ($(".suggested-news").length > 0) { var nativeAdNumber = $(`.suggested-news`).children().length; var movedFirstRowArticle; var nativeAdd = $(`` + `` + `` + `` + `

Източник: gong.bg