Футболните президенти често са критикувани от феновете в страната за

...
Футболните президенти често са критикувани от феновете в страната за
Коментари Харесай

Ако не бяха големите бизнесмени, футбол в България отдавна нямаше да има

Футболните президенти постоянно са подложени на критика от почитателите в страната за техни дейности или бездействия.

Колко били вложили в селекцията, за какво се месели в спортно-техническата част от нещата, по какъв начин си разрешавали да споделят какво да се случва...

А истината е, че в случай че не са босовете-членове на Изпълкома или пък останалите - в сянка, сложили " собствен човек " отпред на съответния клуб, футбол у нас от дълго време нямаше да има .
 Снимка 412375
Източник:

Да погледнем действително на обстановката. И световно.

Да се върнем към прословутата 1994 година, а да не забравяме и няколкото огромни шампионата преди този момент, в които България попадаше в сметките. Тогава, считано към оня миг, триумфите ни на национално равнище се дължаха на целенасочената държавна политика в спорта. Да вземем за образец Балъков, Стоичков, Емо, Боби и Любо и всички останали. До огромна степен те бяха освободени от каквато и да било отговорност и напрежение както в Съединени американски щати, по този начин и на предходните Мондиали.
 Снимка 388995
Трябваше само да играят футбол .

Да, в друга действителност, когато играта бе на напълно друго равнище, само че въпреки всичко, разбирате главната цел на излагането на актуалната теза. След 1994 година, след края на един преход и началото на различен, оказал се много нескончаем, нещата от дълго време не са същите. Безспорно Министерството на младежта и спорта поставя неимоверни старания, с цел да върви всичко в спорта ни.

Но действителността в Цар Футбол е доста друга .

Параметрите и мащабите на най-популярната игра от дълго време не са същите.
 Снимка 355507
Източник:

И в случай че не бяха вложенията на Младен Михалев, Гриша Ганчев, Васил Божков, Кирил Домусчиев, Коко Динев, Христо Крушарски, Тодор Батков и така нататък, футболът ни напълно нямаше да бъде конкурентен на този, практикуван от Великите сили. Не че в този момент е на кой знае какъв брой съпоставим с тях.

У нас шепа хора могат да си разрешат солидни инвестиции, без наложително първоначално да търсят непосредствена възвръщаемост. Да, всеки от тях има и лични подбуди, с цел да се занимава със спорт, само че това е наложително в бизнеса .
 Снимка 390629
Източник:

Разбира се, че не е правилно, че те влагат средствата си единствено от обич към футбола .

Данъчните облекчения, отклоняването на вниманието от други обществени аспекти, неуместни за въпросните президенти и така нататък постоянно са добра вест за тях. Но още веднъж, да се повторя - футбол у нас надали щеше да има без " тези с куфарчетата "...

Адвокатите на българския футбол. В директния и в метафоричен смисъл.
 Снимка 227530
Източник:

Няма парадигма в стопанската система, която да вменява инвестиции, без да се търси облага и изобщо полза. А много постоянно " босовете " на най-популярния спорт у нас го вършат.

Трябва да имаш милиони, с цел да влагаш хиляди. Да разполагаш с милиард, с цел да жертваш милиони . И да ги изсипваш в канала или където и да било. Защо? За да го има футбола.
 Снимка 273981
Източник:

Мислите ли, че упоменатите господа се вълнуват изключително доста, когато някой ги разкритикува?

Някой, взимащ избрана заплата. Влагащ по 50 евро на месец във футбола ни - за залагания. Тези рецензии са чудесни, само че безусловно невидими. Нека позволим на господата да не се вълнуват от критиците си, в случай, че жертват милиони всяка година, с цел да има на какво да се залага.

Преди да подлага на критика някого, човек би трябвало да намерения какво е сторил той по въпроса и изобщо допустимо ли е в миналото да направи нещо. Да способства, а освен да мрънка.
 Снимка 412377
Източник:

Високи упования...

Шампионска лига...

Блянове за европейски трофеи и класиране на Мондиал...

Радвайте се, че изобщо ни има на картата! Че ще вземе някоя Велика мощ да сложи там палеца си. Да откаже милионерите и милиардерите у нас от инвестиции.

И тогава ще би трябвало отново да си приказваме за паметната 1994 и всички прескъпи, само че към този момент от дълго време избледнели мемоари.
 Георги Илиев: Васил Божков е най-силният трансфер на Левски
Георги Илиев: Васил Божков е най-силният трансфер на Левски

" При него ЦСКА имаше доста съществени достижения ", сподели Майкъла

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР