Футболните първенства в Европа приключиха през месец май, но спортни

...
Футболните първенства в Европа приключиха през месец май, но спортни
Коментари Харесай

Кои са най-интересните спортни събития на лято 2022?

Футболните шампионати в Европа завършиха през месец май, само че спортни събития предстоят и през лятото. Феновете ще могат да се насладят на най-различни съревнования от най-високо равнище в известни спортове като тенис, футбол и колоездене. Докато наблюдавате най-интересните спортни събития в горещото лято, можете да вършиме и залози в , където оферират богат набор от пазари и атрактивни коефициенти. Букмейкърът ще следи изкъсо най-големите спортни събития за лятото и ще даде огромно многообразие за залози на своите консуматори. В идващите редове ще ви срещнем със спортовете, които ще нагорещят още повече лятото с доста страсти.

Няма по какъв начин да не стартираме с най-стария тенис шампионат в света „ Уимбълдън “, който стартира в края на месец юни и ще продължи до 10 юли. Надпреварата от Големия шлем постоянно притегля голям интерес поради по-различния жанр на игра на трева, а и поради огромните обичаи. На „ Уимбълдън “ всички играчи са задължени да съблюдават дрескод, като са облечени с напълно бяла екипировка. Действащ първенец на „ Уимбълдън “ е международният номер 1 Новак Джокович, който ще желае да отбрани купата си. Това обаче няма да е толкоз лесна задача, защото първенецът от „ Ролан Гарос “ Рафаел Надал се намира в добра форма и въодушевление. Внимание би трябвало да се обърне и на тенисисти като Карлос Алкарас, Стефанос Циципас, Каспър Рууд, както и на миналогодишния финалист Матео Беретини. В конкуренцията ще вземе присъединяване и Григор Димитров, който също има капацитет да стигне до последните мачове в шампионата.

Друго спортно събитие, без което не може да мине нито едно лято, е „ Тур дьо Франс “. Колоездачната обиколка на Франция стартира на 1 юли и ще продължи чак до 24 юли, като всеки ден ви чакат доста забавни стадии и борби. И тази година борбата за жълтата фланелка ще бъде извънредно оспорвана, само че любимец за нея остава миналогодишният първенец Тадей Погачар. Той обаче ще би трябвало да следи изкъсо дейностите на колоездачи като Даниел Мартинес, Александър Власов, Примож Роглич, Йонас Вингегаард, Адам Йейтс, Найро Кинтана – всеки от тях е кадърен да посегне към генералната победа. Битката измежду спринтьорите също ще бъде доста любопитна, като няколко колоездачи са в полезрението на анализаторите – Ваут ван Аерт, Матю ван дер Пул, Яспер Филипсен, Фабио Якобсен и други.

В началото на юли стартира и Европейското състезание по футбол за дами, което ще се организира в Англия. Представителният тим на домакините ще открие конкуренцията в мач против Австрия на 6 юли. В идващите дни предстоят и други доста любопитни мачове, в които женският футбол ще покаже своя сексапил. Фаворит за огромния трофей е тимът на Испания, където се подвизават две от най-големите звезди в женския футбол – Алексия Путелас, която завоюва „ Златната топка “ през 2021-ва, както и Дженифър Хермосо.

За ценителите на британския футбол имаме добра вест, тъй като Висшата лига се завръща напълно скоро – още при започване на месец август. 31-вият сезон в ерата на Висшата лига ще бъде извънредно трогателен поради трагичната развръзка през предходната акция, когато Манчестър Сити победи Ливърпул единствено с една точка в крайното нареждане. Тези два тима останаха необезпокоявани на върха в подреждането, само че през новия сезон тимове като Челси, Манчестър Юнайтед, Тотнъм и Арсенал ще желаят да се намесят в борбата за челните позиции.

Друго спортно събитие, което ще притегли внимание през лятото, е още веднъж от света на тениса – Откритото състезание на Съединени американски щати. US Open стартира в края на август и ще продължи до 11 септември. Турнирът ще събере най-хубавите играчи в света. През предходната година Даниил Медведев подчини Новак Джокович на финала и ще желае да потвърди, че е най-хубавият състезател в конкуренцията. Дали ще успее, следва да разберем.

* публикация

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР