Футболните ни национали най-после успяха да постигнат победа. Избраниците на

...
Футболните ни национали най-после успяха да постигнат победа. Избраниците на
Коментари Харесай

България най-накрая победи! Бихме Гибралтар с 3:0

Футболните ни национали най-сетне съумяха да реализират победа. Избраниците на селекционера Георги Дерменджиев надделяха с 3:0 непретенциозния противник Гибралтар в контролна среща, която се игра без аудитория на стадион " Васил Левски ". Мачът беше първи сред двете страни.

Националите ни преобладаваха напълно, като съумяха да поведат с 3:0, след което обаче доста понижиха темпото и срещата се доиграваше. Александър Цветков откри резултата още в 5-ата минута, в 14-ата Георги Йомов удвои, а в 45-ата прецизен беше и Димитър Илиев.

Дерменджиев имаше съществени проблеми с окомплектоването на тима си поради травми и инфектирани с COVID-19. Специалистът извърши доста промени в съпоставяне титулярите от последния дуел - загубата с 0:1 от Уелс на 14 октомври.

Само трима от стартиралите тогава бяха на терена от първата минута и през днешния ден - Сисиньо, Малинов и Йомов. Атаката против Гибралтар поведе Димитър Илиев, подпомаган от Йомов, Галин Иванов и Доминик Янков. На вратата беше Мартин Луков, който скучаеше. За цялостен мач гостите от Гибралтар не сътвориха нито една действителна голова заплаха пред българската врата.

За България това е едвам втора победа в последните две години. Предишната беше в мача без значение против Чехия с 1:0 в европейските квалификации (на 17 ноември 2019 г.). " Трикольорите " не бяха усещали усета на триумфа в 6 следващи срещи (5 загуби и 1 равенство), само че през днешния ден най-сетне съумяха да завоюват и най-малко малко да вдигнат самочувствието преди идните дуели в Лигата на нациите. На 15 ноември България приема Финландия, а на 18 ноември селекцията на Дерменджиев ще гостува на Ейре в Дъблин.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР