Футболните национали на Мароко стартираха с победа участието си в

...
Футболните национали на Мароко стартираха с победа участието си в
Коментари Харесай

Късен автогол ощастливи Мароко в КАН

Футболните национали на Мароко стартираха с победа присъединяване си в тазгодишното си присъединяване в шампионата за Купата на Африканските народи. В група D „ лъвовете на Атлас” реализираха минимална победа с 1:0 над Намибия.

За мароканците титуляр започва някогашният футболист на Левски и Черно море Мехди Бурабия. Халфът на Сасуоло обаче се оказа първият сменен – в 58-ата минута – в желанието на наставника Ерве Ренар да реализира успеха.

Мароко в цялостна степен оправда статута си на любимец и диктуваше темпото на мача от самото начало. Множеството пропуски пред вратата на Лойд Казапуа-младши насмалко да им костват скъпо. През първото полувреме Мароко нямаше чак толкоз доста чисти положения. Това се промени след почивката, когато Ренар съумя да нанесе нужните корекции в играта. Всички офанзивни звезди в тима му – Софиан Буфал, Хаким Зиеш, Мбарк Бусуфа и Юсеф Ен Несири – в даден миг се озоваха дружно на терена.

Нито един от тях обаче не се оказа създател на победния гол. Той падна в 89-ата минута, когато нападателят на Намибия Итамунуа Кеймюин се бе върнал да помогне в отбрана за един директен свободен удар. Вместо това обаче той много несръчно отклони центрирането в личната си мрежа и донесе трите точки за Мароко.

По-късно довечера е другият мач от група D, а той дава обещание да бъде извънредно забавен – Южна Африка против Кот д’Ивоар.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР