Футболните клубове в Саудитска Арабия продължават да търсят начини да

...
Футболните клубове в Саудитска Арабия продължават да търсят начини да
Коментари Харесай

Алегри също е получил мега оферта от Саудитска Арабия

Футболните клубове в Саудитска Арабия не престават да търсят способи да привлекат огромни имена освен като играчи, само че и като треньори. Потвърждение за това е информацията, че наставникът на Ювентус - Масимилиано Алегри е следващото известно име във футбола, което е получило преференциално от финансова позиция предложение за ново начинание в арабската страна.

Според “Гадзета дело спорт ” до Алегри е достигнала оферта да поеме саудитски клуб. За разлика от сътрудника си в Рома Жозе Моуриньо, треньорът е показал интерес, като следва негова среща с представители на въпросния тим през идващите 24-48 часа в Монте Карло, където сега се намира Алегри. Не е ясно за който тъкмо клуб става въпрос, само че от изданието считат, че най-вероятно това е Ал-Хилал, който несполучливо изкуши Лионел Меси да се причисли към състава му. Оттам са подготвени да усилят заплатата на наставника три-четири пъти спрямо това, което той получава при “Старата госпожа ” - 7 млн. евро годишно плюс бонуси. Негова конкуренция се явява някогашният селекционер на Бразилия - Тите, който договаря с Ал-Хилал от няколко дни насам. Другият упоменат клуб е Ал-Насър, където играе суперзвездата Кристиано Роналдо.

От друга страна, това ще даде опция на Юве да се раздели с Алегри две години преди приключването на контракта сред двете страни без да му заплаща отплата в размер на към 40 млн. евро. Ако се стигне до това, водещи претенденти за негов правоприемник са някогашният състезател и помощник-треньор на “бианконерите ” Игор Тудор, както и Антонио Конте, който е легенда на торинския гранд и като футболист, и като ментор.

 

 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР