Футболните фенове в Пловдив ще изживеят първия си по-специален ден

...
Футболните фенове в Пловдив ще изживеят първия си по-специален ден
Коментари Харесай

Ден с усещане за дерби в Пловдив

Футболните почитатели в Пловдив ще изживеят първия си по-специален ден през сезон 2019/2020 през днешния ден (31 август). От 18:00 ч. следва едно от класическите дербита в шампионата - сред локалните " Локомотив " и " Ботев ".

Двата тима ще излязат на терена в парк " Лаута " с разнообразни цели и настроения, само че това не прави страстите от 109-ия мач посред им по-малки.

Дербито на Пловдив носи необикновен заряд. Играта не е единствено за точки, само че и за установяване на футболния владетел на Града под тепетата.

Снимка: Lap.bg

В последните години свикнахме да виждаме " канарчетата " в ролята на любимец. Днес обаче подобен е " Локомотив ".

Преди няколко месеца " смърфовете " победиха градския си противник, с цел да сграбчен Купата на България. Това им разреши да вземат участие в квалификациите за Лига Европа, където се показаха почтено и съумяха да отстранят " Спартак " Търнава, а по-късно поизмъчиха френския първокласен " Страсбург ". Именно тези мачове сякаш дадоха самочувствие на момчетата на треньора Бруно Акрапович.

" Смърфовете " заемат трета позиция във краткотрайното класиране на Първа лига. Отборът съумя да направи 1:1 с първенеца " Лудогорец " и загуби само от " Черно море " в първия кръг и " Левски " на стадион " Георги Аспарухов ".

Снимка: Lap.bg

Добрата вест за Акрапович и притежателя Христо Крушарски е, че всички налични футболисти са здрави.

В лагера на " Ботев " ситуацията е с противоположен полюс. След загубата на финала за Купата, в който бяха считани за любимци, в редиците на " канарчетата " настъпиха промени. Треньорът Николай Киров беше освободен, а поста му зае Желко Петрович.

Това очевидно се отрази на тима, като " жълто-черните " са 10-ти в класирането със единствено 2 победи от 7 мача.

Снимка: Lap.bg

Дни преди значимото градско дерби, звездата и главен голмайстор на тима - Тодор Неделев, се контузи и няма да може да вземе присъединяване в дуела. Тимът е и без Антонио Вутов и миналия в " Порто " Кристиан Добрев.

109-ото дерби на Пловдив ще наклони везните в посока на единия отбор. В момента и " Локо ", и " Ботев " имат по 39 победи в мачовете между тях, а головата разлика е 129:129.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР