Футболните фенове в Лисабон приветстваха новината от УЕФА, че градът

...
Футболните фенове в Лисабон приветстваха новината от УЕФА, че градът
Коментари Харесай

В Лисабон се зарадваха от новината, че ще бъдат домакин на финалната фаза на Шампионската лига

Футболните почитатели в Лисабон приветстваха новината от УЕФА, че градът ще бъде хазаин на финалната фаза на Шампионската лига за сезона през август. Привържениците се надяват, че огромният състезателен шампионат ще помогне на стопанската система, която пострада поради панделнията от ковид.

" Смятам, че е ужасно. Ще бъде триумф. Това е отлично и за португалската стопанска система ", сподели 69-годишният Луис Мартинс пред Ройтерс, до момента в който стоеше пред стадиона на Бенфика, едно от двете уреди в Лисабон, които ще бъдат домакини на мачове.

Сезонът в Шампионската лига беше пресечен през март поради пандемията и ще се рестартира на 7 август. Финалната фаза ще бъде доиграна във формат крайна осмица. Четвъртфиналите, полуфиналите и финалната среща ще се проведат от 12 до 23 август. Четвъртфиналите и полуфиналите ще се играят в един мач, а не както до момента в две срещи, а финалът ще бъде на 23 август.

" Ако можех, към този момент щях да бъда вътре на стадиона. Ако можем да вървим на концерти, за какво не можем да отидем на футболен мач? (Но) това е начало. Това е доста положително нещо, ще помогне финансово на Португалия ", съобщи 42-годишната Клаудия Мартинс.

Португалия стартира да отстранява ограничаващите ограничения на 4 май. Към вчерашна дата в страната има общо над 37 300 доказани случая на болест и над 1500 умряли. Португалия се справяше релативно добре в борбата с пандемията, само че напоследък се появиха обособени огнища, които управляващите се пробват да овладеят.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР