Футболните фенове на Мароко предизвикаха масови безредици в Европа след

...
Футболните фенове на Мароко предизвикаха масови безредици в Европа след
Коментари Харесай

Мароканските фенове предизвикаха безредици във Франция и Белгия, 14-годишно момче загина

Футболните почитатели на Мароко провокираха всеобщи вълнения в Европа след отпадането на техния отбор в полуфиналите на Световното състезание по футбол в Катар.

" Атласките лъвове " отстъпиха с 0:2 на защитаващия купата си тим на Франция в историческия за африкански отбор първи полуфинал на футболен Мондиал.

След загубата пък разочарованите марокански последователи излязоха по улиците във Франция и Белгия, където, за жалост се е стигнало и до конфликти сред тях и локалните поданици.

Медиите във Франция увериха преди мача през вчерашния ден, че към 10 000 служители на реда ще бъдат мобилизирани точно поради дуела против Мароко. В обществените мрежи се появиха клипове по какъв начин органите на реда се пробват да се преборят с мароканските почитатели, които от своя страна хвърляха по тях запалителни бомби.

Най-тежкият случай обаче се случи в Ница, където 14-годишно момче почина, откакто бе прегазено от кола. Момчето е било част от огромна група марокански последователи, които се натъкват на автомобил с развято френско знаме в южния град. Феновете се нахвърлят върху автомобила в опит да изтръгнат знамето, само че в суматохата водачът се е опитал да избяга допустимо най-бързо и при направената маневра няколко души от тълпата се оказали под колелетата. Сред тях е било и 14-годишното момче, което е било откарано в болница, само че по-късно е умряло от пострадванията си.

В същото време в Брюксел са били задържани към 100 последователи при конфликти с полицията, осведоми ДПА.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР