Футболните фенове, който ще посетят мачовете от Мондиал 2022 в

...
Футболните фенове, който ще посетят мачовете от Мондиал 2022 в
Коментари Харесай

Световното в Катар с най-скъпите билети досега в историята

Футболните почитатели, който ще посетят мачовете от Мондиал 2022 в Катар, ще отделят близо 40 % повече пари за билети спрямо тези, които са гледали срещите през 2018 година в Русия, а пропуските за финала костват приблизително 684 английски лири (812 долара), демонстрира изследване.

Докато последователите в Русия плащаха приблизително 214 лири, билетите за мачовете в Катар костват приблизително 286 лири, съгласно проучване на " Keller Sports ".

Цените на билетите в Катар са най-скъпите за мачове от Световно състезание през последните 20 години, като тези за финала са с 59 % по-високи от преди четири години, съгласно изследване на основаната в Мюнхен спортна компания.

" Световното състезание в Катар към този момент се смята за най-скъпото до момента. Твърди се, че построяването на шест нови стадиона и цялостното възобновяване на други два в страната са коствали към 3 милиарда $. Много повече пари са изхарчени за разширение на инфраструктурата в столицата Доха, като автомагистрали и реорганизация на интернационалното летище. В тази връзка надали е изненадващо, че Световното състезание в Катар е и с най-скъпите билети ", се показва в изследването.

Световната футболна федерация (ФИФА) не пожела коментар.

По-рано ФИФА заяви, че близо три милиона билета са били продадени за мачовете от Световното състезание по футбол - първото, което ще се организира в Близкия изток от 20 ноември до 18 декември.

Билетите за Мондиала в Германия през 2006 година се смятаха за най-достъпните през последните 20 години със междинна цена от 100 лири, до момента в който за финала на Олимпийския стадион в Берлин те костваха приблизително 221 лири.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР