Футболните федерации на няколко европейски страни са се обърнали с

...
Футболните федерации на няколко европейски страни са се обърнали с
Коментари Харесай

Няколко федерации са настояли за отлагане на Евро 2020

Футболните федерации на няколко европейски страни са се обърнали с молба до УЕФА за отсрочване на Европейското състезание това лято, написа италианското издание "Тутоспорт ".

Програмата на някои от водещите европейски шампионати е съществено нарушена поради отсрочване на мачове в резултат на разпространяването на ковид. Най-тежко е ситуацията в Италия, където мачовете бяха отсрочени до 3 април.

В Испания публично мачовете от идващите два кръга ще се организират без фенове, а в Германия решения ще се взимат на локално равнище, само че по-рано през днешния ден бе оповестено, че дербито Борусия Дортмунд - Шалке, ще се играе без почитатели.

Федерациите са поискали от УЕФА да отсрочи Евро 2020, с цел да може вътрешните шампионати да завършат обикновено без редуциране на броя мачове.

Един от вероятните разновидности е Евро 2020 да бъде отсрочено за 2021 година, само че от УЕФА на този стадий не са склонни на сходна стъпка. Президентът на УЕФА Александър Чеферин упорства шампионатът да се организира по стратегия - от 12 юни до 12 юли.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР