Футболната звезда Неймар „в преговори“ за преместване в Саудитска Арабия

...
Неймар беше в преговори в неделя, за да стане най-новата
Коментари Харесай

Неймар беше "в преговори" в неделя, за да стане най-новата футболна суперзвезда, която ще напусне Саудитска Арабия, напускайки Пари Сен Жермен точно когато Килиан Мбапе беше върнат от студа от френския шампион.

Източник, близък до ПСЖ, каза пред AFP, че 31-годишният Неймар „вече не фигурира в плановете на клуба или мениджъра“, като бразилецът веднага е свързан с Ал-Хилал в кралството от Персийския залив.

Друг източник в Саудитска Арабия каза, че "преките преговори" между агентите на Неймар и Публичния инвестиционен фонд (PIF) са в ход.

"Ако постигнем споразумение с него в следващите часове, ще започнем незабавно преговори с ПСЖ. Той ще играе за Ал- Хилал, ако сделката бъде сключена“, каза източникът.

Неймар се присъедини към ПСЖ за рекордните 220 милиона евро (241 милиона долара) от Барселона през 2017 г. Някои медии в неделя твърдят, че Ал-Хилал ще предложи около 80 долара милиона за бразилеца.

Миналия месец Ал-Хилал направи оферта от 300 милиона евро за Мбапе, въпреки че според съобщенията нападателят е отказал да се срещне с официални лица от отбора.

Неймар претърпя операция на десния си глезен в началото на март , който се завърна само за да се присъедини към ПСЖ по време на предсезонното им турне в Азия.

Времето му в ПСЖ беше помрачено от редица контузии.

Въпреки че той помогна на клуба да стигне до финала на Шампионската лига през 2020 г., той често е бил отстраняван за ключови игри.

Ако Неймар наистина се премести в Саудитска Арабия, той ще се присъедини към нарастващ списък от топ играчи, привлечени в богатото на петрол кралство, след като Кристиано Роналдо се премести в Ал-Наср през януари.

Ал-Хилал има традиционно е един от най-добрите клубове на Саудитска Арабия и четири пъти е бил коронован за победител в Азиатската Шампионска лига.

Отборът на Ал-Хилал

Те са треньори от Португалия Жорже Жезус, който е за втори път в клуб, докато отборът в момента може да се похвали с четирима международни играчи, наскоро привлечени от Европа – Рубен Невес, Сергей Милинкович-Савич, Калиду Кулибали и бразилския сънародник на Неймар Малком.

Очакваното напускане на Неймар от ПСЖ ще последва това на Лионел Меси, който сега играе за Интер Маями в Съединените щати.

В знак на нарастващото влияние на саудитците в световния футбол, в неделя бе съобщено, че Роберто Манчини е човекът, подреден да стане мениджър на националния отбор на страната след шокиращата му оставка от Европа шампион Италия.

Това беше трудна подготовка за новия сезон в Лига 1 за шампиона ПСЖ, като и Мбапе, и Неймар бяха оставени извън екипа на новия треньор Луис Енрике за неприятното откриващо нулево равенство в събота срещу Лориен.

След като бяха отстрани за няколко седмици на фона на продължаващ спор за договора, Мбапе наблюдаваше от трибуните на Парк де Пренс.

Но наградният актив на клуба вече е отново в състава, поне за момента, каза ПСЖ в неделя.

„След това много конструктивни и положителни дискусии между Пари Сен Жермен и Килиан Мбапе преди мача ПСЖ-Лориен, играчът беше възстановен в тренировките на първия отбор тази сутрин“, се казва в изявление на ПСЖ.

Противостоянието на Мбапе

< p>След едно лято на вълнения на Парк де Пренс, изпълнено с новопристигнали, съмнения относно бъдещето на Неймар и напускането на Меси, противопоставянето с Мбапе доминира в заглавията.

Капитанът на Франция отказа да подпише удължаване на неговата сделка с ПСЖ, което означава, че той може да напусне безплатно през следващата година, като Реал Мадрид отдавна се смята за негова предпочитана дестинация.

Притежаваният от Катар ПСЖ иска да го продаде сега и да донесе значителна трансферна сума за играч, който струва 180 милиона евро от Монако през 2017 г.

„Позицията е много ясна. Ако Килиан иска да остане, той трябва да подпише нов договор. Не можем да оставим най-добрия играч в света днес да си тръгне безплатно. Невъзможно е", каза президентът на ПСЖ Насър ал-Хелаифи миналия месец.

Мбапе не беше позволено да тренира с първия отбор и изигра само един от петте подгряващи мача на ПСЖ и не беше поканен на предсезонното турне през Япония и Южна Корея.

Той седеше до другия си победител от Световната купа 2018 Усман Дембеле, който завърши трансфера си от Барселона по-рано в събота, докато Луис Енрике дебютира на шестима играчи срещу Лориен.

(AFP)

Източник: france24.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР