Футболната суперзвезда Лионел Меси направи вълнуващ дебют за отбора на

...
Футболната суперзвезда Лионел Меси направи вълнуващ дебют за отбора на
Коментари Харесай

Стоичков се кефи на дебютния гол на Лео Меси за Интер Маями

Футболната суперзвезда Лионел Меси направи трогателен дебют за тима на Интер Маями от американската Мейджър Лийг Сокър. Той означи победния гол за триумфа на Интер Маями против мексиканския Крус Асул с 2:1 във Форт Лодърдейл (Флорида) в среща от груповата фаза на Купата на Лигите, в която вземат участие тимове от Мейджър Лийг Сокър и мексиканското състезание.



Меси влезе като запаса в 54-ата минута и получи капитанската лента. Той бе фаулиран пред наказателното поле на противника в добавеното време на дуела и осъществя победното попадение в 94-ата минута, пращайки топката в горния ляв ъгъл на вратата на Крус Асул.

След гола Лионел Меси изтича край страничната линия, с цел да го отпразнува със синовете и фамилията си. Победата за Интер Маями бе първа от 23 май насам.



„ Знаех, че би трябвало да отбележа. Това бе последната офанзива в мача и трябваше да вкарам, с цел да не се стигне до дузпи “, съобщи аржентинецът след дуела.

„ Беше доста значимо да стартираме с победа, тъй като това е нов шампионат и ще ни даде убеденост отсега нататък “, добави той.



Четирикратният първенец в НБА ЛеБрон Джеймс, тенисистката Серина Уилямс и риалити звездата Ким Кардашиян бяха измежду известните персони, които следиха онлайн футболния мач. На стадиона бе и именитият български футболист Христо Стоичков, който разяснява мача за локална телевизия.



Камата се развика от наслада и подвигна победоносно ръце след гола на Меси, който той вкара от директен свободен удар, имитирайки Стоичков в мача против германците на Мондиала в САЩ`94. Многократно Меси е отбелязвал, че като е дошъл като хлапе в Барселона, се е учил на мурафет от Ицо.

" Първият гол на Лео Меси! Божествен! ", написа Христо Стоичков профила си в обществените мрежи над видеото с дебютния гол на аржентинеца.



„ Когато видях, че получихме правото да осъществим директен свободен удар, помислих, че по този начин е било писано да приключи срещата. Много съм разчувствуван за нашите почитатели. Всички тези хора, които пристигнаха да видя Лео да играе и да прави това, което може. Това е сбъдната фантазия за всички на този стадион и всички в страната да видях Лео в Мейджър Лийг Сокър. Просто нямам думи “, разяснява съсобственикът на Интер Маями футболната звезда Дейвид Бекъм.



Той бе в ложите дружно със брачната половинка си Виктория, щерка им Харпър и сина им Крус.

Дебют за американския тим направи и испанецът Серхио Бускетс. Интер Маями поведе в 44-ата минута с попадение на Робърт Тейлър, а Крус Асул изравни посредством Уриел Антуна в 65-ата.

Във вторник за отбора следва дуел с Атланта Юнайтед в опит да стигне до елиминациите в шампионата.



Преди дни Меси подари на Сточков тениска на новия си тим, а българинът написа в обществените мрежи: " Завинаги ще съм до теб, Лео Меси! Благодаря за новата фланелка! Знам, че с нея ще покориш Америка! "


 
 
 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР