Футболната Шампионска лига продължава с мачовете от четвъртия кръг на

...
Футболната Шампионска лига продължава с мачовете от четвъртия кръг на
Коментари Харесай

Нова порция Шампионска лига тази вечер

Футболната Шампионска лига продължава с мачовете от четвъртия кръг на груповата фаза. Срещите довечера са сред същите противници от предходната седмица, само че при разменено посещение. Тази вечер ще забележим осем дуела от групи “Е ”, “F ”, “G ” и “H ”.

Днес ще станат ясни и част от тимовете във етапа на елиминациите.

Две забавни срещи слагат началото на футболната вечер още в 19:45 часа. Шампионът на Испания Барселона гостува на Шахтьор (Донецк), като мачът ще е на стадиона на Хамбургер ШФ в Германия. Преди две седмици каталунците завоюваха единствено с един гол разлика - 2:1, като за тях това беше трети следващ триумф. За украинския отбор това може да се окаже финален късмет да се намесят в борбата за едно от първите две места, тъй като в другия дуел от група “Н ” Порто приема Антверп, който към този момент разгроми с 4:1 като посетител. Португалците са любимци за нов триумф.

В другия от ранните мачове Борусия (Дортмунд) посреща Нюкасъл. Германците към този момент надвиха с 1:0 на Острова, само че “свраките ” са окуражени за реванш.

В тази група “F ” любопитен двубой се обрисува и на “Джузепе Меаца ”, където от 22:00 часа Милан ще направи следващ опит освен да вкара гол, а и да завоюва. Съперникът в лицето на Пари Сен Жермен обаче не е това, което италианците биха желали.

По всичко проличава, че довечера носителят на трофея Манчестър Сити ще се класира за 1/8-финалите. Тимът на Пеп Гуардиола посреща Йънг Бойс, на който към този момент заби три гола в Швейцария (3:1). Евентуален триумф ще усили актива на “гражданите ” на 12 точки.

Република България (Лайпциг) се радва на стабилен задатък в битката за второто място в тази група, само че е значимо да не загуби срещу Цървена звезда в Белград.

По-сериозна е интригата в групата на Атлетико Мадрид ( “Е ”), който в този момент е хазаин на Селтик. Шотландците са последни в класирането и в този момент е моментът да се върнат в борбата. Лацио пък ще търси реванш срещу Фейенорд, от който преди две седмици загуби с 1:3 в Нидерландия.

Мачовете през днешния ден: 

Група Е

22:00 Атлетико (Мадрид) - Селтик

22:00 Лацио - Фейенорд

Група F

19:45 Борусия (Д) - Нюкасъл

22:00 Милан - ПСЖ

Група G

22:00 Чървена звезда - Лайпциг

22:00 Манчестър Сити - Йънг бойс

Група Н

19:45 Шахтьор (Д) - Барселона 

22:00 Порто - Антверп
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР