Футболната легенда на "Барселона" Христо Стоичков винаги е подкрепял независима

...
Футболната легенда на "Барселона" Христо Стоичков винаги е подкрепял независима
Коментари Харесай

Стоичков обвини испанското правителство във фашизъм

Футболната легенда на "Барселона " Христо Стоичков постоянно е подкрепял самостоятелна Каталуния и не пропусна да изкаже поддръжката си след неразрешения от испанското държавното управление референдум. Той насочи гнева си към вицепремиера на Испания Сорая Саенс де Сантамария, която съгласно него има голяма роля за насилието, упражнено към елементарните хора на 1 октомври.

Стоичков изиска оставката на испанския вицепремиер и разгласи дейностите на държавното управление за "срамни ". Стоичков употребява като естрада мексиканската телевизия "Унивижън ", за която работи. Той се появи във видеото с каталунския байрак на ръката си.

"Дядото на Сорая Саенс де Сантамария е почитател на Франко, татко ѝ е почитател на Франко, самата тя е почитател на Франко, несъмнено и синът ѝ ще е подобен. Точно тя ли ще споделя какво би трябвало да вършим? Трябва да си подаде оставката, тъй като не можеш да пращаш полицията да бие почтени хора. Обръщам се към държавното управление на Испания - вие сте цялостен позор! Точно по тази причина ще бъдете там, където би трябвало да бъдете - отделени от света ", показа Стоичков.

"Излязох с флага на независимостта още на финала на "Уембли " през 1992 година Тогава даже не знаех какво значи това. Но в този момент съм сигурен, че това, което би трябвало да се случи, ще стане. Но не е това методът ", показа още той.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР