Футболната легенда на Академик – Свищов Станчо Спасов е бил

...
Футболната легенда на Академик – Свищов Станчо Спасов е бил
Коментари Харесай

Легенда на „Академик” – Свищов пребит зверски от цигани гастарбайтери

Футболната легенда на „ Академик ” – Свищов Станчо Спасов е бил свиреп пребит от четирима нападатели. Екшънът се разиграл в центъра на града, до Съборната черква „ Света Троица ”. 74-годишният мъж бил съборен от велосипеда си, удрян и ритан, получавайки комоцио, три счупени ребра и политравма, застрашаваща живота му. След случая потърпевшият е настанен за интензивни грижи и проучвания в свищовската болница.

„ Нанесен му е побой с особена свирепост, без да е виждал в миналото нападателите си, които са от ромския етнос, работят в чужбина и са на възраст 24, 25, 26 и 27 години. Те са арестувани на мястото на престъплението от органите на реда, потвърждавайки, че са нападнали неправилен колоездач. След отчет на материалите в прокуратурата четиримата са привлечени като обвинени и им е наложени мярка за неотклонение „ подписка ”, изясняват осведомени със случая.

Станимир Спасов е един от футболистите с най-вече мачове за „ Академик ” Свищов, дълготраен капитан на тима. Състезавал се е единствено за първия тим на родния си клуб – от 1960 до 1976 година. Бил е капитан на националния студентски тим на България на европейското студентско състезание в Клуж Напока, Румъния. Дългогодишен треньор на детските и младежки обединения на „ Академик ” Свищов и състезателен уредник, той е притежател на Златната значка на БФС за принос в развиването на футбола в България. През последните години е деен участник в историческите възстановки на Национален клуб „ Традиция ” и Легио Прима Италика.

Обществеността на крайдунавския град е възмутена от злодеянието и упорства за бърз и обективен правосъден развой. Инцидентът, случил се на 12 август на извънредно оживено място, сред Съборната черква „ Света Троица ”, издигната от Колю Фичето и Паметника на свободата, повдига голям брой въпроси за сигурността на локалните поданици и за зачестилите сходни произшествия, провокирани от така наречен „ гастарбайтери ” – лица от малцинствата, пребиваващи в страни от Европейския съюз, които се прибират за отпуска в България и показват голямо самочувствие и надменност ”, разясняват поданици на Свищов.

Вследствие на получените контузии здравословното положение на футболната легенда остава влошено и се постанова превозване в профилирана клиника в столицата.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР