Футболната легенда и популярен спортен водещ Гари Линекер е свален

...
Футболната легенда и популярен спортен водещ Гари Линекер е свален
Коментари Харесай

Свалиха от ефир футболна легенда заради критики към британското правителство

Футболната легенда и известен състезателен водещ Гари Линекер е свален от ефир като водещ на предаването „ Мач на деня “ по Би Би Си , оповестиха от медията в петък.

Това се случва, откакто предходната седмица някогашният британски национал разгласява коментар в Туитър , с който остро подлага на критика миграционната политика на държавното управление. Туийтът му провокира развълнуван публичен спор във Англия, а самият Линекер влезе в пряк конфликт с говорителката на.

От Би Би Си първо споделиха, че няма да глобяват Линекер , само че по-късно трансформираха позицията си и отдръпнаха водещия на най-популярното футболно предаване в Обединеното кралство, „ до момента в който не получат съгласувана и ясна позиция по отношение на потреблението на обществените медии. "

Конфликтът се развихри откакто Линекер написа в Туитър във връзка нов закон, препоръчан от английското държавно управление: „ Това е една извънредно жестока политика, ориентирана към най-уязвимите хора, на език, който не се разграничава от оня, употребен от Германия през 30-те години. ”

В понеделник вътрешният министър Суела Брейвърман разгласи проекти за нов закон, който да попречи на хората, влизащи незаконно в страната, да изискат леговище във Англия .

Законът цели да спре, които идват на Острова през Ламанша с лодки. Той планува всеки, който дойде с дребна лодка до крайбрежията на Англия, да няма право да търси леговище и да бъде непосредствено депортиран в по този начин наречените „ безвредни трети страни “.

Адвокати и неправителствени организации незабавно дадоха сигнал, че желанията на английското държавно управление са в нарушаване на Конвенцията за бежанците на Организация на обединените нации. Европейският комисар по вътрешните работи Илва Йохансон също разкритикува желанията на Лондон и във вторник организира диалог с Брейвърман .

Множество известни футболни персони на Острова поддържаха Гари Линекер след новината за свалянето му от ефир. Ко-водещите на предаването „ Мача на деня “ – Иън Райт и Алън Шиърър , също се отдръпнаха от шоуто в символ на взаимност с сътрудника си.

От медията в последна сметка взеха решение да излъчат материалите от следващия брой на предаването без водещ.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР