Футболната легенда Христо Стоичков отправи остри критики към федералния канцлер

...
Футболната легенда Христо Стоичков отправи остри критики към федералния канцлер
Коментари Харесай

Христо Стоичков с остри критики към Нехамер заради Шенген: Не сме втора или трета ръка!

Футболната легенда Христо Стоичков насочи остри рецензии към федералния канцлер Карл Нехамер поради безапелационното „ не “ на Австрия за пълноправно участие на България в Шенген. Той наруши мълчанието си по политическите тематики и изобщо по такива отвън спорта, и пред кореспонденти в Брюксел бе повече от сладкодумен по тематиката „ Шенген “:

„ Как да бъдеш удовлетворен от това, че ти дават по въздух и по вода, а по суша не ти дават. Няма по какъв начин да го схвана аз. Ако даденият господин, нали, Нехамер не знае, че по Дунава няма вода, ние ще му спомним. Ако не знае, че футболът се играе на терени, ще му пратя там един, не един, два гола. Защото във Виена вкарах два. И във Виена – това там ми е най-красивият гол. Да види, че мога единствено по суша да ходя, другояче нямаше по какъв начин да стигна до Виена, в случай че не беше по суша. “

Припомняме, че страната ни беше призната по въздух и вода в Шенген на 31 март след огромна битка с Виена макар няколко отчета с отлични оценки за активността на българските гранични служители на реда за опазването на външните сухопътни граници на Европейския съюз /ЕС/.

Носителят на „ Златна топка “ изнесе прочувствена тирада по време на конференция в Брюксел по тематика по какъв начин Европейският съюз може да поддържа развиването на спорта и да предизвиква младите, предава „ Фокус “. Той сподели:

„ Не знам кои са хората, които не ни желаят. Винаги ще си пазя страната. Не сме втора или трета ръка. Искахте да сме в Шенген, всички да бъдем равни, не може ти да ме делиш мен по вода и по суша. Няма по какъв начин да позволи, че ще имам Шенген по вода и по въздух, а по земя няма по какъв начин да бъда. Как да стигна до Австрия по вода. Да му напомним на този господин, че футболът го играем по суша, а не по вода. Няма по какъв начин всички в Европа да са „ за “, а един човек да каже „ не “! “

Той прикани Нехамер да научи къде е България и какво е дала на света. И акцентира, че желаеме да се усещаме равнопоставени в огромното семейство на Европа.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР