Футболната асоциация на Англия реши да остави Рахийм Стърлинг извън

...
Футболната асоциация на Англия реши да остави Рахийм Стърлинг извън
Коментари Харесай

Скандалът между Стърлинг и Гомес не остана без последици

Футболната асоциация на Англия реши да остави Рахийм Стърлинг отвън състава за евроквалификацията против Черна гора в четвъртък. Крилото се забърка в скандал с Джо Гомес на вчерашната подготовка на “трите лъва”. Двамата придвижиха спора си от последните минути на дербито сред Ливърпул и Манчестър Сити на лагера на националния тим и от ФА не се поколебаха да вземат ограничения.

В формалното известие се споделя, че Стърлинг ще остане с отбора, само че няма да играе против черногорците на “Уембли”. В същото време името на Гомес въобще не се загатва, само че съгласно “Daily Mail” точно бранителят на Ливърпул е бил другата страна в разногласието, заплашил да прерасне във физическа разпра. Изданието твърди, че Стърлинг се е опитал да хване Гомес за врата при влизането им в столовата, само че двамата бързо са били разтървани.

“Взехме решението да не разчитаме на Рахийм в четвъртък. Едно от най-големите провокации пред нас беше да изолираме клубните съперничества, когато футболистите дойдат в националния тим, и го постигнахме. За страдание, в този случай страстите от мача в неделя очевидно още бушуват. Мисля, че постъпихме вярно. Стигнахме до това решение със единодушието на целия тим. Сега значимото е да подкрепим играчите и да се фокусираме върху самия мач”, разяснява селекционерът Гарет Саутгейт.

Англичаните се нуждаят единствено от точка в двата мача против Черна гора и Косово, с цел да си обезпечат класирането за финалите на Евро 2020. Премиър лийг 12 кръг, неделя 10 ноември  Ливърпул 3:1краен резулат  Манчестър Сити
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР