Футболната асоциация на Англия (ФА) обяви новият си председател -

...
Футболната асоциация на Англия (ФА) обяви новият си председател -
Коментари Харесай

Жена застава за първи път начело на футбола в Англия

Футболната асоциация на Англия (ФА) разгласи новият си ръководител - Деби Хюит, първата жена на този пост от основаването на организацията през 1863 година, съобщи Гардиан. ФА е най-старата футболна асоциация в света и ръководи главните шампионати по професионален и аматьорски футбол в Англия. Асоциацията се управлява от президент, който по традиция е част от кралското семейство, ръководител, който е виновен за спазването на цялостната политика и от основен изпълнителен шеф, който се грижи за оперативните задания.

Хюит се чака да заеме поста си през януари 2022 година Решението би трябвало да бъде доказано идния месец.

Деби Хюит има богат опит в  управляването на разнообразни бизнеси –  сега тя е ръководител на Visa за Европа, както и на марката за облекла White Stuff и финансовата група BGL. Тя е работила шест  години в компания, ръководеща   верига заведения за хранене.

Хюит наследява на поста  от Питър Макормик, който бе определен за краткотраен ръководител. Това стана откакто предходната година неговият предходник Грег Кларк бе заставен да напусне, откакто направи расистки коментар по време на чуване пред парламентарна комисия.  

Назначението на Хюит следва линията за приобщаване на дамите на управителни позиции в британския футбол, като сходни планове разгласи и Висшата лига през предходната година. Още от 2018 година ФА заяви за сходен проект.

" Последните месеци демонстрираха, че това е значим миг за британския футбол. Всички ще работим, с цел да осигурим на работещите в него дълготрайна сигурност ", сподели Хюит в послание.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР