Футболистите в Бундеслигата не трябва да се оплакват от натоварения

...
Футболистите в Бундеслигата не трябва да се оплакват от натоварения
Коментари Харесай

Капитанът на Волфсбург: Ще имаме сезон като в Англия, там играят постоянно

Футболистите в Бундеслигата не би трябвало да се оплакват от натоварения график поради ковид. Това мнение изрази капитанът на Волфсбург Джошуа Гилавоги.

Заради пандемията сезон 2019/20 в шампионата завърши чак в края на юни, а идната акция ще стартира в средата на септември. За пет тима, включително и Волфсбург, паузата сред двата сезона ще бъде напълно къса, защото през август са доиграванията в Шампионската лига и Лига Европа.

" Ще имаме сезон като в Англия. Във Висшата лига няма зимна пауза. Там играят непрекъснато. Може би за нас ще бъде малко необичайно, само че нищо повече ", сподели 29-годишният французин.

" Ние в Германия няма от какво да се оплакваме. Успяхме да подновим сезона доста по-рано, в сравнение с в другите водещи лиги. Сега имаме три седмици почивка и време да се възстановим. Сигурен съм, ще се се оправим. Знам, че някои играчи ще кажат, че програмата е доста натоварена, само че ние имаме нужната дълбочина в състава ", добави Гилавоги.

В началото на август на Волфсбург следва реванш против Шахтьор Донецк в осминафиналите на Лига Европа. През март украинците взеха добър задатък след победа с 2:1 като посетител. След като приключи на седмо място в Бундеслигата, Волфсбург ще стартира новия сезон в Лига Европа от втория прелиминарен кръг, който ще се състои на 17 септември. Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР