Футболистите от националния отбор на Украйна ще играят с българското

...
Футболистите от националния отбор на Украйна ще играят с българското
Коментари Харесай

Украйна слага българския трибагреник на екипа на националния си отбор СНИМКА

Футболистите от националния тим на Украйна ще играят с българското знаме на екипите си в контролите преди баража за Мондиал 2022. Нашият байрак ще бъде паралелно до тези на останалите страни, които оказват поддръжка във войната. Всички дружно обрисуват границите на страната. Родният трикольор е поместен в най-горната част, отляво е знамето на Босна и Херцеговина, а отляво – на Хърватия.

" Това е нашата признателност към задграничните сътрудници за помощта, която ни оказват против съветските окупатори ", написаха от Украинската футболна асоциация.

С този екип футболните хора в страната се включват в самодейността на президента Володимир Зеленски. Платформата U24 беше основана за набиране на средства. На екипите стои надписът " Обединени за Украйна ", а в номерата на гърба са изписани имената на украински градове и села. След изиграването на контролите всяко едно от тези селища ще получи по един екип, който да изложи в музея. Останалите екипи от лимитираното количество ще бъдат разиграни на търг и парите ще бъдат преведени в платформата U24.

Националите на Украйна ще изиграят три контроли. Тази вечер е първата против Борусия Мьонхетгладбах, следват мачове с Емполи на 17 май и Риека ден по-късно. Шефовете се пробват да уредят спаринг и за последната седмица от месеца. На 1 юни украинците се изправят против Шотландия в бараж за международното състезание. Четири дни по-късно спечелилият ще играе против Уелс за място в Катар.

Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР