Футболистите на Шумен 2007 постигнаха доста трудно до пълен успех

...
Футболистите на Шумен 2007 постигнаха доста трудно до пълен успех
Коментари Харесай

Шумен 2007 с трудна победа над Черноломец

Футболистите на Шумен 2007 реализираха много мъчно до цялостен триумф над Черноломец (Попово) в мач от ХIХ кръг на Трета лига – Североизточна аматьорска група. Двубоят се игра на градския стадион „ П.Волов “, който от утринните мачове на юношеските тимове в града беше много глинест и сложен за игра. Въпреки това обаче двата отбора демонстрираха воля и геройство, одобриха провокациите на футболния терен и изиграха един равносилен мач изпълнен с доста поврати – ту в интерес на домакините, ту за гостите. Срещата ще се запомни с изключение на с крайния резултат и с многото ударени греди.

Гостите от Попово като, че ли изначало се нагодиха на сложния за игра терен и реализираха няколко рискови офанзиви към вратата на Иван Иванов осъществени от Беадир Беадиров, Красимир Кънев, Светослав Славчев и Десислав Петков. В 12-та мин. Мартин Иванов (Шумен 2007) от директен свободен удар едвам не откри резултата. Топката рикошира и нацели напречната греда зад вратата на Радосвет Христов. В ответната контраофанзива на гостите Десислав Петков беше изведен очи в очи със стража на домакините, само че невъзмутимата интервенция на Иван Иванов не разреши коженото кълбо да навести мрежата на вратата му.

В 16-та мин. след безредие в наказателното поле на гостите, шуменци насочиха няколко поредни удара и още веднъж топката нацели гредата. Четири минути по-късно нова бърза контраофанзива на гостите приключи с гол във вратата на „ Шумен 2007 “. Тихомир Кънев напредна мощно в наказателното поле на домакините шутира мощно, вратаря Иван Иванов мазета, само че в добавката Беадир Беадиров порази вратата – 0:1. Шуменци бързо се върнаха в мача. В 31-та мин. след офанзива от дясно на юношата Едис Ибрахим навлезе в наказателното поле на гостите и откри капитана Юлиян Загоров, който не пропусна и възвърне равенството – 1:1. В 41-та мин. Тихомир Кънев от директен свободен удар също нацели гредата на вратата на домакините.

През втората част разкаляният футболен терен още веднъж сложи на тестване състезателите на двата отбора. В 47-та мин. Алекс Наков надбяга отбраната на гостите, само че ударът му беше избит от вратаря Радосвет Христов, а добавката на Христо Станчев не откри очертанията на вратата. В 75-та мин. „ Шумен 2007 “ стигна до победния гол в дуела. От директен свободен удар Мартин Иванов прати топката в наказателното поле на „ Черноломец “(Попово), където нововлезлия в игра Йордан Милков я прати в мрежата им – 2:1. До края на мача, както и в даденото от реферите четири минутно продължение гостите от Попово направиха всичко належащо с цел да се доберат най-малко до равенството, само че нови пропуски на нападателите им пред вратата на шуменци ги лишиха от това.

САЛИМ САЛИХ – ШУМЕН
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР