Футболистите на испанския национален отбор ще получат по 800 хил.

...
Футболистите на испанския национален отбор ще получат по 800 хил.
Коментари Харесай

Испанските национали ще получат по 800 хил. евро при спечелване на световната титла

Футболистите на испанския народен тим ще получат по 800 хиляди евро, в случай че станат международни първенци, оповестява " Марка ". След налозите сумата ще е по 400 хиляди евро, прецизира изданието.

Обещаните от локалната федерация средства са рекордни за Испания. През 2010 година играчите от " Фурия роха " взеха по 600 хиляди евро за историческия си успех в Южна Африка.

Четири години по-късно за международното в Бразилия им бяха обещани по 720 хиляди евро. Тогава обаче тимът остана надалеч от мисълта за награди, като отпадна изненадващо рано.

Въпреки че общо обещаната сума надвишава 16 млн. евро, тя е оправдана в дълготраен проект, разяснява " Марка ". Световният първенец ще получи 38 млн. $ (31 млн. евро) от наградния фонд, който е общо 400 млн. $. Отделно спечелването на международната купа ще донесе със себе си големи доходи от рекламна и комерсиална активност в идващите четири години.

С двата си мощни мача в другарските срещи в последните дни Испания се приближи до любимците Германия и Бразилия в оценката на букмейкърите. " Фурия роха " приключи 1:1 с бундестима, а по-късно стигна до разгромното 6:1 против Аржентина.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Световното по футбол (32)

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР