Футболистите на Германия няма да подлежат на санкции от ФИФА,

...
Футболистите на Германия няма да подлежат на санкции от ФИФА,
Коментари Харесай

ФИФА няма да наказва Германия

Футболистите на Германия няма да подлежат на наказания от ФИФА, откакто реалокираха митинга на последващо равнище, като покриха устите си по време на отборната фотография преди мача си с Япония, заяви организация ДПА.

Този жест маркира още един ден на напрежение сред седемте европейски народи, които поддържат акцията OneLove и ФИФА.

От Английската Футболна асоциация (ФА) отхвърлиха да разясняват дали англичаните ще повторят жеста на германците преди мача им с отбора на Съединени американски щати м петък, до момента в който изпълнителният шеф на Футболната асоциация на Уелс Ноел Мууни сподели, че е " сърдит " от държанието на ФИФА.

На Англия и Уелс им е било казано преди дебютните им мачове в понеделник, че ще има спортни санкции за тях, в случай че капитаните Хари Кейн и Гарет Бейл носят капитанска лента с цветовете на дъгата.

Мууни сподели пред ITV: " Месеци наред ФИФА знаеше, че ще носим лентата OneLove и да създадат това е доста на ниска цена и низко, в случай че би трябвало да бъда прям. Разочаровани сме от това държание ".

" Изключително ядосани сме за това, показахме на ФИФА какъв брой гневни сме от това решение. Смятаме, че то беше извънредно. Не сме се предали, само че трябваше да се съобразим със спортните санкции ", добави той.

" Бяхме декларирали, че ще приемем санкции, ще приемем всевъзможни наказания, само че когато в последния миг се оказа, че ще има спортни санкции, които могат да попречат на нашите футболисти да играят, това беше напълно друго. Беше направено доста късно ", сподели още Мууни.

Кампанията OneLove стартира през септември и би трябвало да продължи година, като изключително алегорична трябваше да бъде по време на Световното състезание в Катар, страна, в която половите връзки сред хора от идентичен пол за криминализирани.

Новинарската Агенция ПА е схванала, че юристи на групата към този момент изследват разпоредбите и дали наказванията, с които заплашна свметовната футболна централа, са законни.

Изпълнителният шеф на Датската футболна асоциация Якоб Йенсен удостовери, че са проучвани законовите правила, само че че групата не може незабавно да сезира Арбитражния състезателен съд.

Говорейки за жеста с " покритите усти ", селекционерът на Германия Ханзи Флик сподели: " Това беше знак, известие, което искахме да предадем. Искахме да покажем, че ФИФА ни заглушава ". Жестът на германците може да докара дисциплинарни санкции съгласно Член 11 на Дисциплинарния устав. В него се споделя, че " всеки, който употребява спортни събития за проява от неспортно естество ", може да бъде осъден.

От ФИФА към този момент разясниха това, което направи отборът на Германия, само че дадоха да се разбере, че няма да има дисциплинарни санкции.

В туит на Германската федерация се споделя: " Искахме за използваме лентата на капитана, с цел да застанем зад полезности, които изповядва немският народен тим: разлики и взаимно почитание. Заедно с другите народи искахме гласът ни да бъде чут. Това не са политически изяви - човешките права не подлежат на разискване. Това би трябвало да се приема за даденост, само че към момента не е по този начин. Ето за какво това обръщение е толкоз значимо за нас. Да ни забранят носенето на лентата е като да ни лишат от правото на глас. Ние отстояваме позицията си ".

Име възможност жестът на Германия да остане индивидуален случай. Швейцария също е част от акцията OneLove, само че капитанът й Гранит Джака сподели, че тимът му няма да направи сходен митинг преди мача с Камерун в четвъртък.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР