Футболистите на Добруджа ще изиграят в неделя последен домакински мач

...
Футболистите на Добруджа ще изиграят в неделя последен домакински мач
Коментари Харесай

Добруджа доиграва сезона с юноши

Футболистите на Добруджа ще изиграят в неделя финален домашен мач от злощастния сезон 2018/19 година във Втора лига. Съперник на “жълто-зелените” е отборът на Струмска популярност, който за разлика от добричлии най-вероятно ще резервира професионалния си статут и през идващото състезание. След като добруджанци изгубиха всевъзможни шансове за оцеляване след загубата на терена на Кариана (Ерден), от управлението на клуба оповестиха, че в оставащите два кръга се лишават от услугите на цели осем състезатели.

При това състояние на треньорският тандем Красимир Коев - Венцислав Желев ще се наложи да прекроява състава за срещата с радомирци. Предвид обстоятелството, че броя на по-опитните играчи с контракти е сведена до 12, незабавно към първия тим са привлечени девет ученици на клуба от юношите старша възраст. Това значи, че 5-6 от тях ще попаднат в групата за дуела, като не е изключена опцията някои даже да влязат в стартовата единайсеторка.

За част от младите гении появяването на игралното поле ще се окаже самобитен тест да покажат, че на тях може да се разчита през идващия сезон в Североизточна Трета лига. За похлупак навън от групата за мача е още един от футболистите със статут на титуляр от началото на сезона. Касае се за преквалифицирания в краен бранител Кристиан Пешков. Причината за отсъствието е обвързвана с наказването от една среща, наложеното му от БФС поради насъбрани картони.

“Това че сме отпаднали от втория ешелон не значи, че ще излезем с високо вдигнато бяло знаме на стадион “Дружба”. Дори тъкмо противоположното, ще се стремим да достигнем до позитивен резултат и да покажем, че Добрич е футболен град и бъдещето на известния спорт не е сложено на карта”, споделиха от треньорският щаб. За основен арбитър на дуела е избран Димитър Димитров от Перник, а тъч-рефери са Петър Рангелов и Юлиян Тодоров.
Втора лига 28 кръг, събота 11 май  Кариана (Ерден) 2:0краен резулат  Добруджа
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР