Футболистите на Ботев и Локомотив ще излязат на финала за

...
Футболистите на Ботев и Локомотив ще излязат на финала за
Коментари Харесай

Ботев и Локомотив ще излязат на финала с екипи с логото на европейската столица на културата

Футболистите на Ботев и Локомотив ще излязат на финала за Купата на България с екипи с логото на европейската столица на културата Пловдив 2019. Екипите бяха показани през днешния ден от кмета на града Иван Тотев, по време на взаимната среща сред клубовете, почитатели и ветерани от двата тима, инициирана от Областния шеф Здравко Димитров. На нея участва и шефът на ОД на Министерство на вътрешните работи - Пловдив старши комисар Атанас Илков.

Общият апел бе за проведено потегляне от Пловдив до София, мачът да мине без ексцесии, по-добрият тим да победи, а по същия културен метод да преминат и тържествата на носителя на Купата в Пловдив същата нощ и на идващия ден.

Много е значим този мач, освен тъй като и двата тима са пловдивски, а и за самата година, когато градът е Европейска столица на културата, сподели Тотев. Той добави, че по последни данни досега са продадени над 11 000 билета, а очакванята си за 15 000. За нас това кой ще победи не е значимо, значимо е да стане празник на Пловдив, добави кметът. Той заяви, че на 16 май, от 12,00 часа в постройката на Общината ще бъде посрещнат спечелилият и от терасата ще бъде показана Купата.

" Да се съберем и да си създадем купона. Пожелавам триумф на Ботев, но нека да паднат. Нека да си подадем ръка и от тук нататък да вършим спорт, а не интриги. Да покажем класен футбол ", съобщи президентът на Локомотив (Пловдив) Христо Крушарски.

На 15 май ще бъде мобилизирана и цялата техника на полицията на София и Пловдив. Старши комисар Атанас Илков изясни, че агитките на двата тима би трябвало да се провеждат и да тръгнат дружно, като почитателите на единият клуб ще потеглят час по-рано, с цел да няма напрежение. Агитките ще бъдат ескортирани от чиновници на пловдивската полиция, като също така по цялата автомагистрала ще има позиционирани патрулки. Пристигайки в София, почитателите на двата тима ще бъдат разграничени, както и след приключването на срещата.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР