Футболистите на Австрия надиграха с 1:0 състава на Украйна в

...
Футболистите на Австрия надиграха с 1:0 състава на Украйна в
Коментари Харесай

Австрия излъга Украйна и чака Италия на 1/8 финал

Футболистите на Австрия надиграха с 1:0 състава на Украйна в директна борба за класиране от група "С ". Тимът на Франко Фода реализира скъпия триумф с гол на Кристоф Баумгартнер и зае втората позиция в крайното класиране на групата. Украйна е на трета позиция с 3 точки и голова разлика 4:5 и ще се надява да се класира към 1/8-финалите посредством най-хубавите четири тима. Активът им обаче може да не бъде задоволителен да се наредят измежду даващите право за елиминациите места.

Отборът на Нидерландия завоюва групата с три победи и 9 точки, до момента в който Австрия е с 6. Последното място е за Северна Македония, която е без извоювана точка.

В 20-ата минута Австрия излезе напред в резултата. Алаба центрира от корнер, а пред вратата Кристоф Баумгартнер съумя да изпревари защитник и да чукне топката с крайник, а тя влезе във вратата на Украйна. Тимът на Андрий Шевченко отвърна с хубава офанзива. Шапаренко проби отляво и стреля. Бахман съумя да избие, а Ярмоленко не съумя да засече топката във вратата.

Украйна не успяваше да реализира нужния напън, а единственото положително състояние до последните минути бе опция за автогол от страна на Лайне. Той се опита да почисти топката при центриране, само че я насочи към личната си врата. Вратарят Бахман съумя да избие с тъга. До края на мача Украйна не съумя повече да заплаши вратата на Австрия и справедливо загуби срещата.
През целия мач момчетата на Шевченко не сътвориха нито едно чисто състояние за гол.

На 1/8-финалите Австрия ще се изправи против Италия.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР