Футболистите на Атлетико Мадрид трябва да бъдат пределно концентрирани, ако

...
Футболистите на Атлетико Мадрид трябва да бъдат пределно концентрирани, ако
Коментари Харесай

Симеоне преди реванша с Интер: Всичко е възпрос на концентрация

Футболистите на Атлетико Мадрид би трябвало да бъдат пределно съсредоточени, в случай че желаят да отстранят Интер в сряда в осминафиналите от Шампионската лига. Това сподели на конференцията преди реванша старши треньорът на " дюшекчиите " Диего Симеоне.

Преди три седмици Интер победи единствено с 1:0 в Милано, което оставя положителни шансове на испанския отбор пред личната му аудитория на " Уанда Метрополитано ". В последните седмици обаче Атлети не се намира в добра форма, като отборът отпадна от Атлетик Билбао на полуфиналите за Купата на Краля, а през уикенда загуби с 0:2 и от борещия се за оцеляване отбор на Кадис.

" Разбирам всичко, което ни се случва. До домакинския мач с Атлетик Билбао правехме много стабилен сезон. Успявахме да се състезаваме на всички фронтове. Но в последните мачове не демонстрираме равнището, на което се надяваме. Надявам се да сме научили уроците, които получихме ", сподели Симеоне.

" Мачът против Интер е от тези, които изискват оптималната централизация. Който от двата тима я има допълнително, той ще завоюва ", добави аржентинецът, който по време на спортната си кариера носи и екипа на " нерадзурите ".

Добрата вест за Симеоне е завръщането в състава на Антоан Гризман, който изкълчи гален в дуела в Милано.

" Неговото наличие ни дава повече благоприятни условия и повече решения, както от тактическа позиция, по този начин и от позиция на това по какъв начин върви срещата. Надявам се той да изиграе мача, който самият той желае ", добави наставникът на мадридчани.

През последните 10 години Атлетико Мадрид шест пъти доближи до етапа на четвъртфиналите в Шампионската лига, в това число и два пъти до финала - през 2014 и 2016 година.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР