Футболистите, които са били продадени по време на летния трансферен

...
Футболистите, които са били продадени по време на летния трансферен
Коментари Харесай

Продадените футболисти са били надценени с 30% по време на трансферния прозорец

Футболистите, които са били продадени по време на летния трансферен прозорец, са надценени приблизително с 30%, демонстрира разбор на Международния център за спортни проучвания (CIES Football Observatory).

От организацията основават изчисленията си на планирани цени на всеки състезател, направени посредством логаритъм. Според данните най-надценен е Килиан Мбапе.

Френският национал мина от първенеца " Монако " в ПСЖ, като към този момент е с контракт за отдаване чартърен за една година. Очаква се продажбата му да стане факт идващото лято за 180 млн. евро, което е съвсем два пъти над изчислената пазарна цена.

Most over- and under-paid transfers: from @KMbappe to @22mosalah! More at https://t.co/wU0I5WU1mQ & https://t.co/A5bGlC4ecEpic.twitter.com/YeaHY9WqUW
— CIES Football Obs (@CIES_Football) September 5, 2017

Втори в класацията е Усман Дембеле, минал от " Борусия " (Дортмунд) в " Барселона ". От CIES са показали като стойност на договорката 147 млн. евро. В тройката попада различен състезател, продаден от " Монако " - Бенжамен Менди, подписал с " Манчестър сити " за 57.5 млн. евро.

В челната десетка в класацията за най-голяма разлика сред пазарна и платена цена има и един случай на футболист, притеглен доста под прогнозната стойност. Това е Мохамед Салах, за който " Ливърпул " даде 50 млн. евро на " Рома " или с 19.4 милиона по-малко от предстоящото.

Анализът показва, че петте огромни шампионати в Европа - в Англия, Италия, Испания, Германия и Франция, са създали прехвърляния за рекордните 5.9 милиарда евро. Това е с цели 41% повече от предходната година.

Убедителен отличник предстоящо е Висшата лига с изхарчени 1.550 милиарда евро през лятото. След това се подреждат Серия А и Лига 1. Бундеслигата регистрира собствен връх с 612 млн. евро, а Примера дивисион се подрежда на пето място с 610 милиона.

Общо за календарната година Испания е преди Германия, само че с минимална разлика.

Това лято бяха сложени куп върхове, най-впечатляващият от които е обвързван с прехвърлянето на Неймар в ПСЖ. Парижани заплатиха 222 млн. евро на " Барселона ".

Evolution in transfer fees invested by big-5 league clubs since 2010, from €1.4 to €5.9 billion (+387%), more at https://t.co/wU0I5WU1mQ
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР