Футболистът с най-дълъг стаж в ЦСКА - София от настоящия

...
Футболистът с най-дълъг стаж в ЦСКА - София от настоящия
Коментари Харесай

Жеферсон се сдоби с български паспорт

Футболистът с най-дълъг стаж в ЦСКА - София от сегашния състав - Жеферсон, към този момент има роден паспорт, написа „ Тема Спорт “. Процедурата по издаване на нужните документи на бразилеца е приключила при започване на новата акция. 

28-годишният южноамериканец кара петия си сезон у нас, откакто подписа с 31-кратните първенци при започване на 2018-а. Той дойде в Борисовата градина от локалния гранд Интернасионал в ролята на ляв бек. Така и не съумя да се утвърди на този пост в защитата обаче, до момента в който две години по-късно не бе преквалифициран в опорен полузащитник. Именно в халфовата линия бяха и най-силните му мачове с алената фланелка, от които се открояват паметните победи с 3:1 над Базел и 3:0 над Виктория (Пилзен), в които бразилецът започва от първата минута. 

През актуалната акция Жеферсон изгуби титулярното си място в средата на терена за сметка на Амос Юга и Тибо Вион, само че е взел присъединяване в съвсем всички срещи от началото на сезона. Изключение направи последния дуел със Славия, за който остана отвън състава, защото към този момент има на сметката си 4 жълти картона и рискуваше да отпадне от сметките за идното постоянно дерби с Левски. 

Българският паспорт на Жеферсон няма да има отражение върху ЦСКА - София, защото от пролетта рестриктивните мерки за брой футболисти отвън Европейския съюз у нас на процедура отпаднаха. Единственият предел е за общо 20 такива картотекирани състезатели в състава, до момента в който на терена могат да играят и 11 колумбийци да вземем за пример. До скоро в игра у нас можеше да има до трима чужденци отвън Европейски Съюз, като заради тази причина ЦСКА - София издейства роден паспорт и на различен бразилец – Енрике Рафаел.

Снимки: Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР