Футболистът на Университатя Клуж - Радослав Димитров - е българинът

...
Футболистът на Университатя Клуж - Радослав Димитров - е българинът
Коментари Харесай

БГ Меси: Левски е една от големите грешки в моята кариера

Футболистът на Университатя Клуж - Радослав Димитров - е българинът с максимален опит в румънското състезание. Той към този момент осем сезона играе при северните комшии, като носи екипите на Ботошани, Университатя Крайова и Сепси. Пред " Мач Телеграф " Меси, който в този момент играе за Университатя Клуж, приказва за възможностите на ЦСКА и ФК ЦСКА 1948 в Лигата на конференциите.

ЦСКА се изправя в Лигата на конференциите против твоя някогашен клуб - Сепси. Какви са ти упованията?

- Очаквам да станат много вълнуващи два мача. Следя по какъв начин се развиват ЦСКА. Направиха към този момент прехвърляния. Имат добър треньор в лицето на Саша Илич, а в предходната подготовка в Австрия играхме против тях и ги победихме с 4:0. Тогава таман мисля, че пристигна Илич. Не бяха окомплектовали още състава. После привлякоха много забавни попълнения. Колкото до моя някогашен клуб Сепси, мога да кажа, че е доста постоянен. Сега назначиха нов треньор. Ще бъде бъде оспорвана борбата сред два положителни отбора.

Какви са главните плюсове на двата тима?

- Голям плюс за ЦСКА е, че са доста по-опитни в евротурнирите. Това е доста значимо. За Сепси главният плюс е, че са доста постоянни пред лична аудитория. Предишната година, когато бях част от тима, отпред беше италиански експерт, който доста държеше да владеем топката. Сега не мисля, че стилът ще се промени изключително доста. Доста държат топката и играят атакуващ футбол. Ще бъде забавно даже и за неутралните фенове.

Как би определил интервала си в Сепси? Вдигна два пъти Купата на Румъния и един път Суперкупата.

- Да, изкарах едни прелестни четири години. С този тим постигнахме доста триумфи. Взех три трофея с този клуб. Отборът е и от шест години е в елита на страната. Надгражда се с всяка минала година. Това е един от постоянните клубове в Румъния. Имат хубава база и прелестен стадион. Доста е високо равнището, заплащането е положително и няма никакви забавяния. Много са правилни и мога да кажа, че чисто организационно им е доста високо равнището.

Представиха нов стадион. Какво ще кажеш за него и за базата?

- Да, към 10 000 седящи места му е потенциалът. Мога да кажа, че настилката е една от най-хубавите, а може би и най-хубавата в цяла Румъния. Удоволствие е да се играе на този гиздав стадион. Направен е доста красиво. Базата е тъкмо до него. Има два затревени терена. Добре е направено. Това е млад тим и няма изключително дългогодишни обичаи, само че се развива по отличен метод и дръпна доста в Румъния. Всеки стартира да се преценява със Сепси.

Вече 8 години си в Румъния, какви са ти наблюденията за равнището?

- Да, много време съм тук. Вече се усещам на половина румънец. Нивото е много положително. Почти всички тимове се радват на хубави уреди. Идват положителни чужденци, а локалните футболисти са на положително равнище.

По-високо ли е равнището при съседите ни от това в България?

- Като качество е една концепция по-високо. Доста са високи тук бюджетите, а в България с сходно нещо може единствено Лудогорец да се похвали. Тук са няколко тимовете, които държат висок стандарт.

Няма по какъв начин да не те попитам за ЦСКА. Отборът беше до последно в борбата за купата?

- Направиха ми положително усещане през този сезон. Бяха до последно в борбата за купата. Изградиха добър тим с класни чужденци. Гледам, че най-вече легионери играят в ЦСКА. Ще бъде забавно.

Друг български тим също ще играе с румънски. ФК ЦСКА 1948 се изправя против ФКСБ. Какви са упованията ти за този конфликт?

- ФКСБ имат малко по-голямо преимущество. Разполагат с много класни играчи. В редиците си имат няколко национала в мъжкия тим, както и до 21 години. Почти целият им състав е построен от национали. Имат черногорски национал и ще е доста мъчно на ЦСКА 1948. Освен това те за първи път играят в евротурнирите. Няма да е лесна задачата на ФК ЦСКА 1948. Предимство за тях е, че почитателите на ФКСБ няма да са на стадиона. Те играят на националния стадион и ги поддържат по 25 000 всеки мач. Това ще е преимущество за българския тим.

Подписа с Университатя Клуж. Какво завари в тима и какви са упованията ти за идния сезон?

- Това е един доста огромен тим с обичаи и доста почитатели в Румъния. Стадионът е голям и доста хубав. Идват доста хора, които да поддържат тима си. От новия сезон са по-големи упованията, тъй като се привлякоха много положителни футболисти. Има опитни играчи в редиците и би трябвало през гази година да гоним високо класиране. Надяваме се да радваме нашите почитатели с играта си и с резултатите.

Добре ли те одобриха съотборниците?

- Да! Аз с половината се познавам. С някои от тях сме играли дружно и бързо се приспособявам. Осем години в Румъния не са малко. Постигнах много триумфи и хората тук ме познават добре. Имат почитание към мен и съм отворил доста порти за български играчи. Знам езика и фамилията ми е при мен.

Няма по какъв начин да не те запитвам нещо и за Левски. Какъв ти е споменът от " Георги Аспарухов "?

- Бях доста за малко на " Герена ". Не знам за какво по този начин се случи. Преди да отида си припомням, че доста ме желаеха, само че след това нещо стана и един човек без да му загатвам името си промени мнението. Всички знаят за кого приказвам. Промениха се нещата и не знам за какво. Не ми е давано пояснение. Това потегляне от Левски остави една горчилка в мен. Тогава бях и в националния тим и мисля, че това ми е една от грешките през кариерата. Никой не ми даде пояснение, за какво си потеглих от там. Точно тогава останах за дълго време без тим, тъй като ме освободиха в края на трансферния прозорец. После станах част от Локо Пд, където ми помогнаха и по-късно отпътувах за Румъния и съм тук до през днешния ден.

- Георги Иванов е шеф в БФС. Добре ли си прави работата съгласно теб?

- Не съм във вътрешността в нещата. Не тая неприятни усеща към него. Тогава е била такава обстановката. Така е било писано да се случи. Наистина му поисквам триумф. Мога да кажа, че към този момент открих една добра среда и осем години се усещам благополучен в Румъния.
 БГ Меси: ЦСКА може да се възползва от проблемите в отбрана на Сепси
БГ Меси: ЦСКА може да се възползва от проблемите в отбрана на Сепси

" Изкарах 4 прелестни години в този клуб "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР