Футболистът на ЦСКА Християн Петров беше отличен за най-прогресиращ играч

...
Футболистът на ЦСКА Християн Петров беше отличен за най-прогресиращ играч
Коментари Харесай

Християн Петров е най-прогресиращ играч на България за 2023 г., Евдокия Попадинова е №1 при жените за шести път

Футболистът на ЦСКА Християн Петров беше отличен за най-прогресиращ състезател на България за 2023 година, като бранителят получи премията си по време на годишната гала " Футболист на годината ".

Петров събра 48 гласа в класацията, с което той изпревари съотборниците си в младежкия народен тим на България Георги Николов (28 гласа) и Асен Митков (16 гласа).

" Искам да благодаря на тази премия. За мен е чест да я печеля, благодаря на съотборниците си, фамилията си и на моя клубен тим. Обещавам още по-добри игри за в бъдеще ", показа капитанът на " лъвчетата ".



При дамите за №1 през 2023 година беше избрана състезателката на Лацио и националния тим Евдокия Попадинова, която печели наградата за общо шести път. Втора остана победителката в гласуването през последните две години Симона Петкова.

" Благодаря на нашата треньорка, с която сме дружно от дълги години. Благодаря на фамилията ми, на приятеля ми, на моите съотборнички в Лацио, на моите треньори. Понякога триумфът е печеленето на титли, самостоятелни или отборни, само че от време на време е и просто да се събудиш и да продължиш напред, когато нямаш сили да го направиш. Благодаря ви ", съобщи Попадинова.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР