Футболистът на Славия Милен Гамаков се наслаждава на играта -

...
Футболистът на Славия Милен Гамаков се наслаждава на играта -
Коментари Харесай

Милен Гамаков - футболистът, който се наслаждава на играта

Футболистът на Славия Милен Гамаков се любува на играта - на всяка минута на терена, на всеки мач. Това му носи благополучие и задоволство.

„ Откакто играя футбол много пъти съм си сменял позициите по гледище на треньорите. Това е още от детските ми години, играл съм и като нападател като дребен. След това халф, първите ми стъпки като централен бранител бяха много късно. Вече бях професионален футболист, когато Димитър Димитров ми сподели да се развъртвам като централен бранител, тъй като имам по-добри характерности, в сравнение с като вътрешен халф. Но аз се веселя на всеки мач, на всяка една изиграна минута, тъй като това ме прави щастлив”, показа бранителят пред DIEMA SPORT.

“Kакто постоянно като предния сезон започнахме с доста положителни мачове и с течението на времето, виждате, че сме тъкмо по средата на всичко, 4-4-4. Надявам се напълно скоро да приключим с този проблем и да вървим единствено във възходяща линия, както се намираме в този момент сега, тъй като в този момент направихме едни две хубави победи против Ботев Пловдив и Царско село, идва мачът с Берое, който е един от най-стойностните тимове в България. Имат положителни реализатори и се надявам да продължим с тази серия на победи и по този начин.”

“Не мисля, че към този момент има толкоз млади състезатели в Славия. Да, има ги естествено, само че като забележим вътре в състава, множеството футболисти стартират от възраст, която е сред да кажем 22, 23, 24. Тук в България ние считаме, че един футболист е млад на 22-23, а виждаме по какъв начин в Европа футболисти на по 17, 18 години вършат възторг. Трябва да се замислим за това нещо и би трябвало хората, които са на моята възраст и даже тези, които са две-три години по-малки от мен да се вземат в ръце и да поемат по-голяма отговорност. Защото не всеки път ще имат както в Славия такова доверие от треньори и президенти и би трябвало просто да поемат по-голяма отговорност към самите себе си, в случай че желаят да израснат и в случай че желаят да излязат на по-голяма ниво от Славия, да кажем в чужбина. А за лъкатушенето на Славия това е в действителност проблем, който е, аз съм втора година тук, както знаете и предната година бяхме по този начин на приливи и отливи. Наистина не мога да намеря повода, която примерно побеждаваме два мача, а по-късно излизаме от някаква отрицателна серия, от които няма излизане, примерно три-четири кръга нямаме извоювана точка или победа. Но уповавам се в действителност този сезон да покажем освен това от предния сезон, най-малкото с по-предно класиране и да се борим за влизане в шестицата, което не мисля, че ще е елементарно, като се има поради какви тимове се борят за влизане, само че ние ще даваме всичко от себе си да побеждаваме всеки мач и уповавам се в действителност да вървим във възходяща линия”, добави играчът.

„ Бих споделил, че мисля, че поемам отговорност, това би трябвало да е от всеки един футболист на терена, както и от тези хора, които влизат от аварийна пейка. Това е наша работа, дори не бих споделил работа, ами съгласно мен всеки един човек, който се занимава с футбол и го играе, не го играе за под въпроса, че е работа, а че му е била детската фантазия да го извърши. И просто би трябвало да влиза и да дава 100 % от себе си и да се развива като човек и като персона, тъй като в случай че седиш на едно място в границите на пет шест години, човек не търпи никакво развиване, а просто претърпява.”

„ Изправял съм се още когато бях мисля, че на 19 години, когато бях в Черноморец при Димитър Димитров. След това съм се изправял с Ботев Пловдив, там вкарах един от най-красивите си голове против Берое, победихме 3:1 и в действителност направихме един много добър мач, надиграхме ги тотално. Но във футбола постоянно има победи и загуби. Както съм печелил против тях, по този начин и съм губил, само че се надявам в понеделник да излезем и да покажем добра игра и да спечелим точка или три ще е триумф за нас. Също по този начин предния сезон за жалост загубихме в Стара Загора с 0:2, само че уповавам се този път да изправим тази неточност от предишния сезон и да си тръгнем с нещо от Стара Загора.”

„ Да, тъкмо този дуел, не знам за какво откогато съм в Славия, към момента диря първия си гол, имам успех на греди, уповавам се в най-близко време да се разпиша и за Славия.”

„ Разбира се, че опциите като играеш като централен бранител са малко лимитирани, не мога да се впускам толкоз в офанзивите, само че при първи когато имам опция пробвам шанса си да изстрелвам от далечно разстояние.”

В понеделник Славия гостува на Берое от 20.00 часа в мач от 13-ия кръг на efbet Лига. Милен Гамаков не спести суперлативите си към играчите на старозагорския отбор.

„ Берое в действителност наистина са много добър тим, имат много положителни реализатори в лицето на Камбуров и новия нападател на Берое, които се разменят на дадени мачове, и двамата са типични голмайстори и вкарват голове. Също по този начин и по крилата имат много положителни футболисти като Вандерсон и Педро Еуженио! Да. Отвсякъде, откъдето можем да погледнем там, имат много положителни футболисти, които са играли в непознати тимове. Ние естествено ще си излезем добре тактически би трябвало да играем, с цел да откраднем нещо, само че съгласно мен нашите благоприятни условия ще бъдат на контраофанзива.”

„ Как ще опазя? С помощта на моите съотборници естествено, тъй като един човек в тима нища не може да направи, в случай че няма поддръжката на своите съотборници, тъй че с една добра връзка и с една добра тактическа дисциплинираност от целия тим, мисля, че ще се оправим. Все отново от много мачове не сме допускали гол в нашата врата.”

„ Според мен едно от най-хубавите му качества е скока с глава, позиционирането тъкмо в наказателното поле. Защото тъкмо когато назрява центриране, е доста мъчно към този момент да се ориентираш и да скочиш дружно с него да го блокираш, тъй че той да не играе с топката и да не означи гол, само че мисля, че това е една от най-хубавите му черти – играта му в глава при центрирания от корнер или флангова офанзива.”

„ Разбира се, че заслугата е на целия тим, въпреки всичко в днешния футбол, който се играе в целия свят, отбраната потегля от нападателя и офанзивата потегля от отбраната. Затова, в случай че всеки един човек не взе участие във фаза отбрана, няма по какъв начин да се получи. Но също по този начин и господин Загорчич доста работи с наш бранителите, да подобряваме връзката сред нас и мисля, че досега се получава и отново споделям уповавам се и в понеделник да опазим нашата врата суха.”

„ Господин Загорчич е в действителност много добър треньор. Не единствено душевен да ни подсказва, да ни предизвиква, да ни стимулира, ами в действителност той със всеки един играч обръща настрана внимание и в случай че на някой нещо не му е ясно, постоянно може да се попита за съвет. Но той в действителност постоянно дава препоръки повече на бранителите по какъв начин да се нареждаме, по какъв начин да заставаме против нападателите и по какъв начин да не ни минават елементарно.”

„ Колкото е близо, толкова е и надалеч. Миналата година по едно време бяхме в действителност вътре в шестицата много време, само че по-късно отново с поредност от слаби мачове излязохме от нея. Пак споделям, остават още много мачове до разделянето на шестицата, всичко си зависи от нас. Просто би трябвало да продължаваме да демонстрираме играта от последните два мача и да имаме вяра, че в действителност можем да сме там.”

„ Според мен всеки един състезател, който е в България, българин имам поради, желае да играе всеки мач и да се развива и да отиде на по-добро място от България. Защото в днешно време в България не мисля, че има някой футболист, който да се задоволява, или в случай че има, той просто тъпче на едно място и не се развива като футболист.”

„ Както във всеки един футболист, както и на всеки един човек в живота, прави положителни решения, прави и неверни решения. Направих трансфер в Полша, в действителност в един, за мен един гранд в Полша, на възраст от 22 години, може би тогава получавах препоръки, че не съм задоволително подготвен, може би е било вярно, може и да не е било, само че не скърбя за това, че излязох в чужбина. Просто аз намирам грешките в себе си, че не бях задоволително корав темперамент и просто желая още веднъж да изляза в чужбина и да потвърдя първо на себе си, че мога да оправя тези неточности, които направих в миналото”, приключи Милен Гамаков.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР